Uppgifter: SHL-klubben vill värva från konkurrenten – jagar nu nyckelspelaren

Han har vuxit ut till en viktig spelare i Rögle.
Men till kommande säsong kan Daniel Bertov komma att byta klubb.
För att nu jagar HV71 den 27-årige backen, rapporterar Helsingborgs Dagblad.

Rögle har överraskat många den här SHL-säsongen och ligger just nu på en fin andraplats i tabellen efter 17 spelade matcher. Bara ett ännu större överraskningslag i Örebro ligger före i SHL-tabellen.

Jagas av SHL-konkurrent

En som verkligen vuxit ut till en viktig kugge i Rögle är Daniel Bertov. 27-åringen har tagit en brokig väg till SHL-klubben via spel i division 1 med Nittorp, Olofström och Mariestad och sedan spel i Leksand.

Daniel Bertov, Rögle
190914 Rögles Daniel Bertov under ishockeymatchen i SHL mellan Rögle och HV71 den 14 september 2019 i Ängelholm. Foto: Niclas Jönsson / BILDBYRÅN / Cop 273

Förra säsongen gjorde backen 12 poäng på 49 matcher och den här säsongen har det hittills blivit 4 poäng på 14 matcher för Bertov, som just nu är skadad. Efter succén i Rögle jagas nu 27-åringen av en SHL-konkurrent.

Hem till moderklubben

Bertov sitter på ett utgående kontrakt och nu visar HV71 intresse för honom, rapporterar Helsingborgs Dagblad.
– Jag vet att min agent kommer hit nästa vecka och ska sitta ned med Chris (Abbott, sportchef i Rögle), säger Bertov till lokaltidningen.
– Redan förra året var det rätt mycket intresse från andra klubbar. Det har fortsatt gå minst lika bra den här säsongen, jag spelar mycket och får ett stort förtroende. Vi får se vad som sker framöver, men jag trivs som sagt i Rögle.

Daniel Bertov, Rögle
190917 Rögles Daniel Bertov jublar efter 3-4 under ishockeymatchen i SHL mellan Malmö Redhawks och Rögle den 17 september 2019 i Malmö. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92345

Det finns redan ett speciellt band mellan Bertov och HV71, då det faktiskt är SHL-backens moderklubb. Men han lämnade Jönköping på J18-nivå och har bara spelat i SHL för Färjestad, Leksand och Rögle.

Nu vill HV71 ha tillbaka hemmasonen. Och det som talar mest för en flytt till Jönköping är att Bertovs fästmö Felicia Glad bor där och spelar innebandy i Jönköpings IK.
– Redan förra säsongen började vi resan för att etablera Rögle som en toppklubb. Jag trivs superbra med laget, coacherna och staden. Det enda negativa är att jag har min fästmö i Jönköping, säger han.

LÄS MER: Serieledarnas nya prestigevärvning – tar in stora poängkungen från utlandet