SHL-klubbens besked om Dick Axelsson – väntas skriva på snart: ”Vårt mål”

Dick Axelsson tillbaka till Djurgården kommer allt närmare.
Enligt Aftonbladet kommer SHL-stjärnan skriva på i november.
– Det är vårt mål och vår ambition, säger sportchefen Joakim Eriksson.

Dick Axelsson gjorde en kanonvår med Djurgården, och var bärande i att laget tog sig hela vägen till SM-final, där det till sist blev silver. Men efter säsongen gick stjärnans kontrakt med klubben ut.

Närmar sig kontrakt

Sedan dess har han varit klubblös – men det har inte saknats intresse. Djurgården har hela tiden varit tydliga med att det finns intresse om en återkomst, och intresset har varit ömsesidigt.

190427 Domare Linus Öhlund diskuterar med Djurgårdens Dick Axelsson under final 4 i SM-slutspelet i ishockey mellan Djurgården och Frölunda den 27 april 2019 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

Dick Axelsson har under tiden som klubblös varit aktiv som bland annat expert i SVT. Men nu närmar de sig ett kontrakt.

Då skriver han på

Enligt Aftonbladet kommer Axelsson skriva på under november.

– Det är vårt mål och vår ambition, men det är mycket som spelar in med sambons karriär, fysiska förberedelser, inskolning av barn på förskola och andra uppdrag som expert i SVT. Dick Axelsson är ingen ersättare till Emil Bemström, utan vi söker hur som helst efter ytterligare en spelare, säger sportchefen Joakim Eriksson till tidningen.

181219 Djurgårdens Dick Axelsson under ishockeymatchen i SHL mellan Djurgården och HV71 den 19 december 2018 i Stockholm. Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån

Emil Bemström har fått stort förtroende i NHL-klubben Columbus Blue Jackets. Men trots att han gjort hela 15 matcher i världens bästa liga så har inte Djurgården gett upp hoppet om superlöftet.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!