Jätteryktet: Efter Leksands nobb – nu vill ligarivalen värva VM-guldhjälten med över 500 NHL-matcher

De vann grundserien förra säsongen.
Nu återfinns Rögle först på en åttondeplats i SHL-tabellen.
Därför vill man förstärka rejält till kommande säsong och har hittat en svensk VM-guldhjälte med över 500 matcher i NHL.

I våras skrev Rögle BK klubbhistoria genom att för första gången någonsin vinna grundserien i SHL. Det räckte sedan ”bara” till en semifinal i slutspelet för det stora succélaget.

Rögle vill värva

Nuvarande säsongen går betydligt trögare för topplaget som återfinns först på en åttondeplats i SHL-tabellen, hela 21 poäng efter tabellettan Växjö Lakers. Därför väljer klubben att agera redan nu för att förstärka laget inför kommande säsong.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Victor Rask, Tre Kronor
221218 Victor Rask of Sweden during warm up ahead of the ice hockey game in the Swiss Ice Hockey Games tournament between Czech Republic and Sweden on December 18, 2022 in Fribourg. Photo: Pascal Muller / BILDBYRÅN / SWEDEN ONLY

Sedan tidigare har Rodrigo Abols redan offentliggjort att han lämnar Örebro för Rögle till kommande säsong och blir ett mycket fint tillskott i Ängelholm. Nu visar SHL-laget även intresse för en NHL-meriterad svensk.

LÄS MER: SHL-stjärnan rasar mot egna klubben igen – slår tillbaka efter utspelet i C More: ”Det är en ful situation”

Vann VM-guld

Det är 29-årige Victor Rask som Rögle fått upp ögonen för och vill värva till kommande säsong, rapporterar Sportbladet. Forwarden spelar just nu i schweiziska Fribourg men har åtta NHL-säsonger och sammanlagt 223 poäng på 506 matcher i världens bästa hockeyliga på meritlistan.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Victor Rask, Tre Kronor
170521 Sveriges Elias Lindholm, Gabriel Landeskog och Victor Rask jublar med VM-pokalen efter finalen mellan Kanada och Sverige på ishockey-VM den 21 maj 2017 i Köln. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87461

Rask har även vunnit JVM-guld och VM-guld i den blågula landslagsdressen och är uppvuxen i Dalarna med Leksand som moderklubb. Men enligt uppgifter är Leksand inte intresserat av 29-åringen i nuläget och därför kan det bli Rögle till nästa höst.

LÄS MER: SHL-klubben i sorg – kultbacken blev bara 55 år gammal: ”Det är en chock”

Victor Rask har hittills aldrig spelat i SHL utan representerade bara Leksand i HockeyAllsvenskan innan karriären gick vidare i Nordamerika. Där det har blivit spel för NHL-lagen Carolina Hurricanes, Minnesota Wild och nystartade Seattle Kraken.

Vore det här en bra värvning för Rögle? Dela artikeln och säg din åsikt!