SHL-stjärnan rasar mot egna klubben igen – slår tillbaka efter utspelet i C More: ”Det är en ful situation”

Konflikten mellan Örebro och Rodrigo Abols bara fortsätter.
Nu slår stjärnan tillbaka efter sportchefens ord i C More.
– Det är en ful situation, säger han till SvenskaFans.

Örebro går igenom en minst sagt turbulent tid just nu. Det står redan klart att huvudtränaren Niklas Eriksson inte kommer vara kvar i klubben nästa säsong, och dessutom att lagkaptenen Rodrigo Abols kommer att lämna för ligakonkurrenten Rögle.

Slår tillbaka igen

Rodrigo Abols har tidigare förklarat att han inte fått något konkret förslag om en förlängning av Örebro, men trots konflikten så spelar Abols fortfarande matcher för Örebro – och det dessutom som lagkapten. Inför Örebros match mot Färjestad på tisdagen så gick Stefan Bengtzén, GM i Örebro, ut och slog tillbaka.

221008 Örebros Rodrigo Abols deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Timrå och Örebro den 8 oktober 2022 i Timrå. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN

Han, och klubbdirektören Mikael Johansson, menade att Örebro visst visat konkret intresse, och att det i slutändan bara handlade om att man inte matchade Abols lön. Men det stämmer inte, enligt stjärnan själv.

Han slår nu – ännu en gång – tillbaka mot Örebro, och menar att klubben inte far med sanning.

– Jag har pratat med min agent och förmedlat den informationen som jag fått av dem, det är självklart inte något som jag har hittat på. Men det är en ful situation och detta var absolut inte så som jag hoppades att min tid i Örebro skulle sluta och jag vill inte skapa några fienden på något sätt. Jag har haft fem bra år här så nu hoppas jag att vi kan gå vidare och avsluta säsongen starkt, säger han till SvenskaFans.

LÄS MER: Frida Karlssons hälsning till norska rivalerna – skickar stenhård känga: ”Jag är inte rädd för det!”

”Aldrig sett ett förslag”

Han menar alltså att han inte nekat ett nytt kontrakt på lönen, utan att det överhuvudtaget aldrig ens funnits ett kontrakt.

– Jag har aldrig sett ett kontraktsförslag på bordet. Så är det, säger han, och fortsätter:

– Du kan fråga min agent och han kommer att säga samma sak som mig.

230103 Örebros Rodrigo Abols efter 3-1 under ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och Färjestad den 3 januari 2023 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN

Rodrigo Abols säger att han nu försöker gå vidare från turbulensen, och vända blad.

– Det har varit känslosamt, men jag har kommit till insikt i det. Jag kan inte sitta och vara upprörd och ingen är större än laget. Jag måste acceptera det, jag gick bara ut och sa min del av storyn. Sedan blir ord mot ord, men jag vill inte skapa några fientligheter. Jag kände att jag hade ett bra stöd från lagkamraterna. Sedan är det svårt att stänga ned sociala medier helt, men många fans har också givit en bra support till mig. Men det blir som en ful skilsmässa.

LÄS MER: Calle Halfvarsson avslöjar nya taktiken i spåret – efter enorma ilskan: ”Jag ångrar att jag inte slog tillbaka”