Hockeypappans så fina gest till barnen – visar upp otroliga detaljen som nu hyllas av alla: "Magiskt"

Hockeypappans så fina gest till barnen – visar upp otroliga detaljen som nu hyllas av alla: ”Magiskt”

Luleå Hockeys björngap har blivit ikoniskt i Hockeysverige.
Nu har supportern Victor Larsson byggt sin egen variant.
– Fick bara en idé förra vintern, säger han till P4 Norrbotten.

På 90-talet blev svensk hockey allt mer influerat av NHL och USA. Lag bytte namn och lade till tilläggsnamn på engelska. Nya symboler och loggor dök upp, samt nya traditioner vid spelarnas entré på isen.

Luleås björngap

Året var 1994 när Luleå Hockey införde att sina spelare åker igenom ett stort björngap, inspirerat av San Jose Sharks hajgap. Björngapet sprutar eld genom nosen och omgärdas av rök från en rökmaskin. Klubben skaffade björngapet samma år som de bytte klubbmärke från ”Stålmannen” till ”Björnen”. 2018 ändrade Luleå tillbaka till Stålmannen, men björngapet på Coop Norrbotten Arena består.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Luleå Hockey, SHL
231026 Luleås spelare åker in på isen under ett trasigt ”björngap” inför ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Leksand den 26 oktober 2023 i Luleå. Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN / COP 159 / SE0189

Flera svenska klubbar inspirerades och tog efter med sin egen variant. Björngapet, som först planerades vara ett varggap, har blivit ikoniskt och en symbol för Luleå Hockey. Många unga hockeyspelare i Norrbotten drömmer om att en dag få åka igenom det där björngapet ut på isen framför publiken.

Supporterns kopia

En av drömmarna var Luleå-supportern Victor Larsson, som nu när han växt upp bestämde sig för att bygga sitt eget björngap istället. På villatomten grejade Boden-bon en isrink, och byggde sin alldeles egen björn att åka igenom.
– När jag var liten älskade jag intron och björngapet. Noah, mitt barn, har också pratat lite om björngapet, så då fick jag bara en idé där förra vintern. Linus, mitt bonusbarn, uppskattar det också, och hans kusiner och alla. Så det är många här och åker nu, berättar Victor Larsson för P4 Norrbotten

Artikeln fortsätter efter bilden.

Victor Larsson, Luleå Hockey, SHL
Barnen Noah och Linus testar hemmagjorda björngapet. FOTO: Instagram/P4 Norrbotten

Men Victor Larsson har ännu större planer för sin flashiga uterink i trädgården.
– En jumbotron att hänga upp någonstans här ovanför, och nästa år funderar jag på att lysa upp hela isen på något vänster också. Så det finns många planer, säger han till radiokanalens sajt. 

LÄS MER: Henrik Lundqvists starka reaktion – efter jätteilskan i direktsändning som hela NHL pratar om: ”Jag saknar ord”

Hyllas stort

På sociala medier hyllas nu Victor Larssons fantastiska bygge.
”Wow vad häftigt”, skriver en person.
”Men gud så fint”, skriver en annan.
”Magiskt” och ”fantastiskt”, beskrivs bygget som i kommentarerna.
”Vilken pappa”, menar en person.

LÄS MER: Markus Näslund avslöjar sin största hockeyidol – väljer två svenskar före Wayne Gretzky: ”Bästa någonsin”

Se video här!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev