Henrik Lundqvists starka reaktion – efter jätteilskan i direktsändning som hela NHL pratar om: ”Jag saknar ord”

Henrik Lundqvists starka reaktion – efter jätteilskan i direktsändning som hela NHL pratar om: ”Jag saknar ord”

Tränaren för Carolina Hurricanes fullkomligt rasade i live-tv.
Då klev Henrik Lundqvist in.
– Han är mer än förbannad, säger ”Henke” till TNT.

Henrik Lundqvist är en av de största svenska hockeyspelarna genom tiderna. Den före detta målvakten är en av de bästa någonsin, och valdes nyligen in i ”Hockey Hall of Fame” i Toronto.

Lundqvists nya gig

Lundqvist lirade 15 säsonger i NHL och gjorde samtliga i New York Rangers, innan han tvingades lägga av på grund av ett hjärtfel 2021. I Rangers har ”Henke” blivit en stor ikon och är högaktad i klubben än i dag. Efter hockeykarriären har Lundqvist bland annat sadlat om till att bli studioexpert i USA.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Henrik Lundqvist, hockey, NHL
GÖTEBORG 20221228 Henrik Lundqvist efter onsdagens hyllning innan ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda HC och Rögle BK i Scandinavium. Foto: Adam Ihse / TT / kod 9200

I natt satt 41-åringen i amerikanska kanalen TNT:s studio i sändningen av Edmonton Oilers–Carolina Hurricanes. Oilers, som inledde NHL-säsongen väldigt svagt, har vänt på steken och växlat upp. De vann natten till torsdag svensk tid med 6–1 mot Hurricanes, men det hade nog kunnat bli mer.

Rasade i live-tv

Det fick Carolina-tränaren Rod Brind’Amour att bli fullkomligt rasande. I båset, framför sina spelare, sågade Brind’Amour laget i live-tv.
– Det här är brutalt. Vi spelar inte som vi sagt att vi ska göra. Jag förstår inte varför. Vi är på väg att få stryk med 15–0 just nu, jag har aldrig sett laget spela så här. Jag saknar ord om jag ska vara helt ärlig, säger huvudtränaren i sändningen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Henrik Lundqvist, hockey, NHL
Henrik Lundqvist i TNT-studion. FOTO: X/TNT.

Det fick Henrik Lundqvist att reagera, och gav sin syn i TNT-studion.
– Han är mer än förbannad, det stadiet passerade han tidigt i kväll. Han hade fått nog av vad han sett av sina spelare, helt enkelt. De försöker, men de spelar inte speciellt smart, säger Henke.

LÄS MER: Alla säger samma sak efter Henrik Lundqvists vackra Hall of Fame-tal – dottern stal showen: ”Så gulligt – älskar det”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev