Henrik Lundqvist och Peter Forsbergs privata avslöjande efter hockeykarriärerna: ”Det bränner vi pengarna på”

Båda två har fantastiska NHL-karriärer bakom sig.
Nu avslöjar Henrik Lundqvist och Peter Forsberg vad de helst lägger sina pengar på.
– Där har jag inga problem att spendera pengar, erkänner ”Foppa” för Discovery.

De är två av svensk hockeys största spelare någonsin. Båda har också tillbringat många år som hyllade stjärnor i NHL – vi pratar så klart om Henrik Lundqvist och Peter Forsberg.

Foppa och Henke

Ett tydligt bevis på deras fantastiska hockeykarriär är att båda två fått sina tröjor hissade i Denver och New York för sina många fina år i Colorado Avalanche och New York Rangers. Dessutom har duon också tagit plats i anrika Hockey Hall of Fame, ”Foppa” för några år sedan och ”Henke” den här hösten.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Henrik Lundqvist, hockey
221228 Henrik Lundqvist hyllas innan ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Rögle den 28 december 2022 i Göteborg . Foto: Fredrik Aremyr / BILDBYRÅN / COP 314 / MI0394

Vid sidan av framgångarna på isen har de också hunnit med att tjäna sina förmögenheter under den aktiva karriären. Enligt sajten CapFriendly ska Forsberg ha spelat in nästan 800 miljoner kronor och Lundqvist en bit över 950 miljoner kronor genom åren.

Lägger pengar på

Men vad älskar de att lägga pengar på efter att karriärerna har tagit slut? De svarar tillsammans på den privata frågan i en intervju med tv-kanalen Discovery 2022.
– Det är väl skönt att ha en bra, säker och miljövänlig bil.. Men resor har jag inga problem att spendera pengar på, erkänner Foppa och utvecklar vidare:
– När man bott på så många hotellrum… Alltså vissa bortaresor visste man inte vilket rum man var på. Sen stod man i den där klorduschen efter en bortamatch mot Columbus. Så jag har inga problem att lägga pengar på resor. När man åker i väg och får möjligheten, då vill jag bo bra. Det behöver inte vara varmt, det kan vara på en skidort och då vill jag faktiskt bo bra. Då är det bra att det varit något kontrakt till.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Peter Forsberg, hockey
230215 Peter Forsberg på plats under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Almtuna och Modo den 15 februari 2023 i Uppsala. Foto: Julia Koch / BILDBYRÅN / kod JK / JK0014

Lundqvist prioriterar gärna familjen och resor samt sitt stora bilintresse.
– Lite bilar kanske det blir… Men lite som med Peter, det blir en resa eller boenden. Både i Sverige och i USA. Sen allt som händer runt familjen känner man att man kan lägga lite extra, säger han till tv-kanalen och erkänner att det kan vara svårt att hålla nere utgifterna i en stad som New York.
– I New York går det undan, det kan rassla till bara man går utanför dörren. Man har ganska bra tempo på ”cashflow” där.

LÄS MER: Erik Karlssons stenhårda kritik efter uppmärksammade jättenobben på Idrottsgalan: ”Så typiskt Sverige”

Båda två är också överens om att de gör sitt bästa för att inte skämma bort sina barn allt för mycket.
– Jag tycker inte att man skämmer bort barnen så mycket ändå. Det finns en ”limit” för det de kan få. Jag tror inte att det blir bättre för att de får massa ”cash” hit och dit. Litegrann ska de få slita. Jag tror att det blir precis tvärtom om man ska skämma bort dem, säger Foppa i intervjun.
– Det är väl en liten kamp man ska gå hela tiden. Samtidigt vill man ge allt till sina barn och visa dem uppskattning. Men man vill inte heller skämma bort dem för mycket. Man vill visa dem att jobb lönar sig och ingenting annat, säger Henke och fortsätter:
– Men det är självklart att det givit möjlighet att göra roliga saker och att inte ha den stressen i livet är jättelyxigt. Men man vill ju lära dem vikten av hårt arbete och att saker lönar sig, säger han.

Vem är din personliga favorit av Henke och Foppa? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev