Dick Axelssons helsköna passning till nye tv-experten Joel Lundqvist – säger tre ord som får alla att garva

Dick Axelssons helsköna passning till nye tv-experten Joel Lundqvist – säger tre ord som får alla att garva

Joel Lundqvist är klar som ny expert i TV4.
Då kunde inte Dick Axelsson hålla sig.
Profilen kom med den klockrenaste kängan till sin förre rival.

Det var i våras som en av svensk hockeys allra största tackade för sig. Efter fyra SM-guld och över 1000 matcher i Frölunda valde Joel Lundqvist att avsluta karriären, och SHL blev således en stor profil fattigare.

Ny expert

Men Joel Lundqvist blir inte borta alltför länge från hockeyn. Det har inte varit känt vad Lundqvist ska göra framöver, men på onsdagen blev det klart att han går i tvillingen Henriks fotspår, då han kliver in direkt som expert i tv. Henrik Lundqvist har jobbat i nordamerikansk tv i samband med NHL-matcher, och nu gör alltså Joel samma sak – fast på TV4, som expert i SHL.

230502 Årets Schysstaste Spelare – Joel Lundqvist, Frölunda HC, under Hockeygalan den 2 maj 2023 i Göteborg. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Joel Lundqvist har minst sagt erfarenhet från SHL-spel, och ser fram emot sitt nya uppdrag.

– Det ska bli intressant och spännande att uppleva hockeyn från den andra sidan efter en lång karriär. Jag hoppas även kunna dela med mig av mina tankar kring vad både lag och spelare går igenom under säsongen som kommer, säger Lundqvist i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Roger Rönnbergs klockrena passning till Frölundastjärnan efter att ha slagit nytt klubbrekord: ”Då kom Roger fram…”

Axelssons sköna passning

Nyheten om Joel Lundqvists nya jobb slog ned som en bomb inom hockey-Sverige i går, och det var många som hade åsikter om det hela. Joel Lundqvist är starkt förknippad med just Frölunda, men det var inte det som fick Dick Axelsson att reagera. Som spelare hade Axelsson och Lundqvist en hel del duster, ofta med glimten i ögat.

190502 Djurgårdens Dick Axelsson och Frölundas Joel Lundqvist i bråk under final 6 i SM-slutspelet i ishockey mellan Djurgården och Frölunda den 2 maj 2019 i Stockholm. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

När TV4 meddelade nyheten om Lundqvist på X så var Axelsson inte sen att svara – och han skickade en helt klockren känga om Lundqvists lön.

”Rik blir rikare!”, svarade Axelsson syrligt.

SHL-säsongen inleds om bara två veckor, den 14 september, och utöver Lundqvist är även profilen Almen Bibic klar som ny expert.

LÄS MER: Patric Hörnqvist återvänder till svensk hockey – profilens nya jobb efter 1 000 matcher i NHL: ”Han ville bidra”