Roger Rönnbergs klockrena passning till Frölundastjärnan efter att ha slagit nytt klubbrekord: ”Då kom Roger fram…”

Man måste ju bara älska en sådan som Roger Rönnberg.
Max Friberg avslöjar nu vad som hände efter att han slagit klubbrekord i Frölunda.
– Jag var inte mottaglig för den kommentaren då, berättar han i podden Hockeypuls.

Frölunda har förlorat ”Kaptenernas kapten” i omklädningsrummet då evighetsmannen Joel Lundqvist valt att avsluta karriären efter så oerhört många säsonger för Göteborgslaget. Den som ska axla hans mantel och ta över ansvaret som ny lagkapten är Max Friberg.

Rekord i Frölunda

30-åringen flyttade till Göteborg 2017 och går nu in i sin sjunde säsong för Frölunda. Den här gången blir det med ett C på bröstet och rejält stora skridskor att fylla efter Lundqvists avsked.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Roger Rönnberg, Frölunda, SHL
220924 Frölundas tränare Roger Rönnberg under ishockeymatchen i SHL mellan Malmö Redhawks och Frölunda den 24 september 2022 i Malmö. Foto: Niclas Jönsson / BILDBYRÅN / COP 273 / NO0151

Friberg har länge setts som en av de mest vältränade hockeyspelarna i SHL och det har han visat gång på gång under försäsongen. Frölundastjärnan har just nu klubbrekordet i det årliga och prestigefulla Coopertestet.

LÄS MER: När en 10-årig Peter Forsberg kom hem otröstlig efter en match – och chockade pappan med erkännandet

Rönnbergs skämt

Det var sommaren 2020 som Friberg sprang den snabbaste tiden någonsin i klubbens historia genom att gå i mål på 10,07 minuter. Även om han själv hävdar att han sprungit betydligt snabbare än så.
– Jag tror att jag varit nere på 10,02. Det var vindstilla utomhus, bra förhållande. Jag har haft 10,07 och 10,08 senaste åren, säger han i podcasten Hockeypuls.
”10.07… det gjorde Håkan Mild baklänges 2001”, som fotbollsprofilen Stefan Lundin skrev på Twitter i samband med Coopertestet 2020.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frölunda, SHL
Frölundaspelarna genomför Coopertestet på försäsongen. FOTO: X

Drömgränsen är så klart att gå under 10 minuter, vilket så klart ingen någonsin i Frölunda lyckats med. Friberg avslöjar också tränaren Roger Rönnbergs dräpande passning när han var nära att lyckas med den bedriften.
– När jag sprang mitt bästa lopp, 10,02, då kom Roger fram och sa: ”Det hade varit bra att få någon under 10”. Jag var inte mottaglig för den kommentaren då, men det var lite kul, säger Friberg med ett skratt i podden.
– Men det är den gränsen jag ser framför mig, det hade varit kul att vara under den någon gång.

LÄS MER: Patric Hörnqvist återvänder till svensk hockey – profilens nya jobb efter 1 000 matcher i NHL: ”Han ville bidra”

Det är framförallt Max Friberg och Joel Lundqvist som gjort upp på försäsongen om att vara den bäst tränade spelaren i Frölundas omklädningsrum. Men nu ser Friberg konkurrens komma från yngre håll.
– David Edstrom trycker på. Vi har sprungit den där sköna Bragebacken ett par gånger i sommar och där ligger han före mig. Den äger han. Konditionsmässigt ligger han närmast. Erik Borg är också duktig på att springa. I gymmet är det ganska delat. Jag är ganska jämn och har hög nivå på mycket, men jag är nog inte bäst i någon gren, erkänner Friberg i intervjun.

Vad tycker du om Roger Rönnbergs sköna ord? Dela artikeln och säg din åsikt!

Se inlägget: