Bomben: Succéspelaren återvänder till SHL igen – men inte till Luleå utan till konkurrenten

Här har vi en riktig prestigevärvning.
Jesper Sellgren är på väg tillbaka till SHL igen.
Men inte till Luleå utan till konkurrenten Frölunda, enligt Mr. Madhawk.

Han var utlånad till Luleå under hela den förra säsongen. Då gjorde succébacken Jesper Sellgren 21 poäng på 47 matcher.

Tillbaka till SHL

Nu är 22-åringen på väg tillbaka till SHL igen. På grund av den osäkra situationen i NHL och AHL vad gäller den kommande säsongen så öppnas dörren för spel i Sverige igen.

Jesper Sellgren, Luleå
200310 Luleås Jesper Sellgren under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Luleå den 10 mars 2020 i Jönköping. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Men Luleå var tvungna att tacka nej till Sellgren och därför är han på väg till en SHL-konkurrent istället. Frölunda är på väg att komma överens med Sellgren, rapporterar SportExpressens Mr. Madhawk.

Nära Frölunda

Även Rögle finns med i jakten på offensive backen men enligt uppgifter är Sellgren i stort sett överens med Frölunda om en övergång. Och Carolina Hurricanes har gått med på att låna ut sin unge svensk.
– Vi jagar back men har inget klart. Vi har några spår. Men jag har inga övriga kommentarer, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström i ett uttalande.

Jesper Sellgren, Luleå
200218 Luleås Jesper Sellgren inför ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Malmö den 18 februari 2020 i Luleå. 
Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN / Cop 159

Om Frölunda lyckas landa Sellgren får man ihop en ruskigt vass backuppsättning för kommande säsong. Jesper Sellgren som nyförvärv blir en riktig prestigevärvning, då han även representerade Tre Kronor vid fyra tillfällen förra säsongen.

LÄS MER: Tuffa beskedet: Förre JVM-målvakten tvingas lägga av – här är SM-guldvinnarens nya jobb

Få våra nyhetsbrev!