Tuffa beskedet: Förre JVM-målvakten tvingas lägga av – här är SM-guldvinnarens nya jobb

Tuffa beskedet: Förre JVM-målvakten tvingas lägga av – här är SM-guldvinnarens nya jobb

Det blev bara fem matcher förra säsongen.
Nu kommer beskedet att karriären är helt över.
Förre JVM-målvakten Joel Gistedt lägger av, 32 år gammal.

Han var en stor hjälte när Kristianstad tog klivet upp till HockeyAllsvenskan förra året. Joel Gistedt inledde också strålande för nykomlingen under senaste säsongen.

Lägger nu av

Sedan kom knäskadan redan efter fem matcher och då tog säsongen slut för målvakten. Nu visar det sig att hela karriären är över för Gistedt.

Joel Gistedt, Kristianstad
190920 Kristianstads målvakt Joel Gistedt under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Kristianstad och Tingsryd den 20 september 2019 i Kristianstad. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN / Cop115.

Den förre JVM-målvakten offentliggör nu sitt beslut att lägga ned hockeykarriären som 32-åring. Men han lämnar inte hockeyn för det.

Fått nytt jobb

Gistedt har redan fått nytt jobb och han stannar kvar inom Kristianstad. Nästa säsong kommer han jobba som målvaktstränare och videocoach samt vara ansvarig för hockeygymnasiet.
– Vi är väldigt nöjda med rekryteringen av Joel som målvakts/videocoach samt som ansvarig för vårt hockeygymnasium. Joel har betytt mycket för klubben under de fyra åren han har spelat här och alltid varit enormt professionell. När vi nu får in honom som ledare får vi en driven person som vill utveckla både sig själv och klubben. Med honom som tränare för klubbens alla målvakter tar vi ännu ett steg för att utveckla vår ungdomssida ännu mer. Vi har nu en bredd som vi inte haft innan, säger klubbens elitansvarige Christian Falk i ett pressmeddelande.

Joel Gistedt, Frölunda
070213 Ishockey, elitserien, Frölunda: Joel Gistedt, målvakt, Frölunda. © Bildbyrån – 62481

Gistedt gjorde totalt 148 matcher för Kristianstads IK och är väldigt glad att få stanna kvar i klubben efter karriärens tidiga slut.
– Jag trivs väldigt bra här och klubben har tagit hand om mig väldigt väl under min aktiva karriär så när jag ställde frågan och klubben ville ha mig kvar så var det ett enkelt beslut att stanna kvar här, säger han till klubbens webbplats och summerar sin tid i laget så här:
– Fyra extremt roliga år med fantastiska lagspelare och ledare, väldigt mycket speltid och det fantastiska minnet att få gå upp som jag aldrig kommer glömma. Tråkigt att behöva sluta som jag gjorde men det var min lott det bara.

Vann SM-guld

Under karriären vann Joel Gistedt SM-guld med Frölunda och gjorde totalt 65 SHL-matcher för Leksand, Brynäs samt Frölunda. 2007 draftades han också som nummer 36 totalt av Arizona Coyotes, men det blev aldrig någon NHL-match för svensken.

Nu hoppas han kunna bidra med sina erfarenheter i nya tränarkarriären.
– Förhoppningsvis med lite rutin av att spela på dom flesta nivåerna och vilka rätt och fel jag gjort i karriären. Alltid älskat just målvaktnörderiet i hockey med allt vad det innebär. Ska bli väldigt kul att få vara med och jobba med Klang och ”Matte” och försöka stötta, driva och vara lyhörd i deras utveckling för att dom ska kunna bli så bra som dom kan, säger 32-åringen.

LÄS MER: Poängkungen återvänder till Sverige – helt klar för SHL-laget: ”Känns fantastiskt”

Få våra nyhetsbrev!