Poängkungen återvänder till Sverige – helt klar för SHL-laget: ”Känns fantastiskt”

Han värvades mitt under säsongen.
Nu står det klart att Darren Nowick återvänder till Skellefteå AIK.
– Det känns fantastiskt!, säger han till klubbens webbplats.

Två säsonger på raken var Darren Nowick poängkung i allsvenska Västervik. I våras lämnade han HockeyAllsvenskan för SHL och spel i Skellefteå AIK mitt under säsongen.

Tillbaka i SHL

Amerikanen då bara med 4 poäng på 11 matcher i SHL innan säsongen tog slut på grund av coronaviruset. Sedan dess har hans hockeyframtid varit osäker.

Darren Nowick, SHL
200218 Skellefteås Darren Nowick jublar efter 3-0 vinsten i ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Djurgården den 18 februari 2020 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN / Cop 117

Men Skellefteå AIK har fortsatt jobba på att få till en lösning och nu står det helt klart. Nowick har skrivit på ett tvåårskontrakt och återvänder till Västerbotten.

”No-brainer”

Darren Nowick ser väldigt mycket fram emot återkomsten.
– Det känns fantastiskt! Bara att vara där förra säsongen var en jättebra upplevelse och jag har enbart bra saker att säga om organisationen. Supportrarna och staden i allmänhet är enastående så det var en no-brainer att skriva på en förlängning, säger 28-åringen till klubbens webbplats.

Darren Nowick, SHL
200310 Skellefteås Darren Nowick deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Växjö den 10 mars 2020 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN / Cop 117

Även SHL-laget är mycket nöjda med att kunna presentera nyförvärvet.
– Vi är glada att vi fått ihop en lösning med Darren över två år. Han gjorde ett väldigt gott intryck under den korta tid han var här, både som spelare och person. Han är användbar på många sätt men jag tycker att hans intensitet och forechecking är det som sticker ut mest, säger Skellefteås general manager Erik Forssell i pressmeddelandet.

Skellefteå AIK börjar nu att fastställa truppen för kommande säsong. Just nu har man två målvakter, åtta backar och tolv forwards under kontrakt.

LÄS MER: Förre SHL-spelaren återvänder till svensk hockey – helt klar för topplaget: ”En dröm för honom”

Få våra nyhetsbrev!