Vändningen: VM-forwarden skrev NHL-kontrakt i våras – nu kan han flytta till SHL

I mars skrev Damien Riat NHL-kontrakt.
Men nu kan han lämna Washington Capitals.
23-åringen öppnar nu för spel i SHL istället.

Han har imponerat i schweiziska EHC Biel-Bienne senaste säsongerna. Och Damien Riat har dessutom spelat hockey-VM för Schweiz.

Klar för NHL

I våras belönades 23-åringen med ett tvåårskontrakt hos Washington Capitals. Men sedan slog coronapandemin till med full kraft och omkullkastade hela hockeyvärlden.

Damien Riat, SHL
161228 Sveriges Oliver Kylington utmanar Schweiz Damien Riat under ishockeymatchen i JVM mellan Schweiz och Sverige den 28 december 2016 i Montreal. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87370

Med tanke på att kommande NHL-säsongen väntas starta igång runt årsskiftet så är framtiden osäker för Riat. Det kan nu leda till en SHL-flytt för VM-forwarden, rapporterar swisshockeynews.ch.

Öppnar för SHL

Riat är öppen för att inleda säsongen i Sverige och han bekräftar att det finns både svenskt och schweiziskt intresse för honom.
– Det var Capitals som kom på idén. Det ligger lika mycket i deras intresse som i mitt, säger schweizaren till sajten Journal du Jura.

Damien Riat, SHL
141010 Malmö Redhawks Damien Riat under matchen i hockeyallsvenskan mellan Malmö Redhawks och Karlskoga den 10 oktober 2014 i Malmö. Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN / kod NJ / 74022

23-åringen draftades av Washington i fjärderundan som nummer 117 totalt i NHL-draften 2016. Senaste säsongen blev det fina 22 poäng på 36 matcher i NLA för Damien Riat.

Han har även spelat i Sverige innan då han som 17-åring flyttade till Malmö och spelade i J20-laget. Det blev även 3 matcher i HockeyAllsvenskan med Redhawks säsongen 2014/15.

LÄS MER: Uppgifter: SHL-klubbens spännande värvning – succétalang direkt från Nordamerika

Få våra nyhetsbrev!