SHL-profilens mardröm under våren – över 100 dagar på sjukhus: "Trott att det är över"

SHL-profilens mardröm under våren – över 100 dagar på sjukhus: ”Trott att det är över”

Våren har varit mycket tuff för Martin Karlsson.
SHL-profilen och Leksandskaptenen har tillsammans med sambon och nyfödda sonen bott på sjukhus i över 100 dagar.
– Det har funnits dagar när vi trott att det är över, säger han till Sportbladet.

Det skulle bli en förväntansfull vår när Leksands kapten Martin Karlsson och sambon Linnéa Åkerlund väntade sitt första barn. Beräknad ankomst var 27 juli men allt kastades omkull när sonen Alve föddes redan 22 april.

Mardrömstiden

Allt började med en helikopterfärd till Akademiska sjukhuset i Uppsala och bara några dagar efter födseln behövde den nyfödde bebisen opereras. Efter det har sjukdomar och komplikationer uppstått och paret har blivit kvar på sjukhus under hela våren.

Martin Karlsson, Leksand
200307 Leksands Martin Karlsson under uppvärmningen i ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Leksand den 7 mars 2020 i Gävle. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN / kod DR / COP 173

Det blev en ren mardrömstid mellan hopp och förtvivlan när paret bott på sjukhus i över 100 dagar.
– Han var så liten och skör och fick ligga med andningshjälp. Vid en operation var det bara timmar ifrån att han klarade sig. Vi tar det dag för dag, vecka för vecka. Det har hänt så mycket och det går inte att förstå var dagarna har tagit vägen, vi har ingen stress utan känner bara tacksamhet över att få vara tillsammans. Det är mycket bättre och stabilare nu, vi har hela tiden trott på honom och han har klarat sig igenom så mycket. Vi är på rätt väg och vi hoppas att det fortsätter på den vägen, säger Karlsson till Sportbladet.

”Har brutit ihop”

Våren har verkligen varit omtumlande för de nyblivna föräldrarna.
– Att få barn är det finaste man kan vara med om, det har gått så snabbt att vi inte har hunnit tänka och känna efter så mycket. När vi har brutit ihop så har vi funnits där för varandra. När man ska bli förälder så oroar man sig för så mycket, men att det här skulle hända kunde vi aldrig föreställa oss, säger han till kvällstidningen.

Martin Karlsson, Leksand
200229 Leksands Martin Karlsson inför ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Leksand den 29 februari 2020 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN / Cop 117

Den här veckan startade Leksand upp försäsongen inför nya SHL-säsongen. Lagkapten Karlsson har kunnat komma ifrån sjukhusvistelsen och tränat med resten av laget.
– Det är klart att jag inte är i den form som jag brukar vara den här tiden, men det är inte mitt mående som har varit det viktigaste. Formen kommer att komma tillbaka, det vi har gått igenom ger mig perspektiv och får mig att växa. Leksand har hanterat situationen hur bra som helst, de har gett oss allt stöd och visat all förståelse, säger han i intervjun.

Leksands kapten

I vintras skrev 29-åringen på ett nytt treårskontrakt med Leksand. Senaste säsongen spelade trotjänaren med nummer 100 på ryggen för att hylla klubbens jubileumsår.

Men kommande SHL-säsong får Karlsson tillbaka nummer 11 på ryggen. Det här blir hans sjätte raka säsong i Leksand och den tredje som lagkapten för laget. 

Hittills har det blivit 105 matcher och 24 poäng i SHL under karriären. Samt hela 430 matcher och 136 poäng i HockeyAllsvenskan.

LÄS MER: Tuffa beskedet: Förre JVM-målvakten tvingas lägga av – här är SM-guldvinnarens nya jobb

Få våra nyhetsbrev!