Klart: Han får lämna Leksand – igen – här spelar talangen nästa säsong

Klart: Han får lämna Leksand – igen – här spelar talangen nästa säsong

Än en gång får han lämna Leksand.
Och återigen blir det spel i HockeyAllsvenskan.
Nu står det klart att Marcus Karlberg lånas ut från Leksand kommande säsong.

Förra säsongen blev väldigt ryckig för forwardstalangen Marcus Karlberg. Han lånades ut till AIK i HockeyAllsvenskan först.

13 SHL-matcher

Men där blev det bara fem matcher och en poäng. Sedan återvände han till Leksand igen och varvade spel i J20-laget och A-laget.

Marcus Karlberg, Leksand
200201 Leksands Marcus Karlberg under ishockeymatchen i SHL mellan Leksand och Frölunda den 1 februari 2020 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN / kod DR / COP 173

Det blev totalt 13 matcher i SHL men utan att göra en enda poäng. I J20 öste han ändå in poäng och svarade för 32 poäng på 27 matcher.

Lämnar Leksand

Nu får 20-åringen lämna Leksand igen. I dag blev det klart att Karlberg lånas ut till Vita Hästen i HockeyAllsvenskan kommande säsong.

Marcus Karlberg, Leksand
200109 Leksands Marcus Karlberg under ishockeymatchen i SHL mellan Leksand och Linköping den 9 januari 2020 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN / kod DR / COP 173

Det meddelar Leksand i ett pressmeddelande.
”Som alla förstår är Leksand självklart stället jag vill vara på, men jag vill samtidigt växa och bli den spelare jag vet att jag kan bli. För att komma dit jag vill behöver jag få spela många minuter per match, och med den trupp Leksand har i SHL just nu kan det bli svårt att få det förtroendet från start, och det är fullt förståeligt”, säger Karlberg till klubbens officiella webbplats.

Säsongen 2018-19 slog Karlberg igenom i A-laget och gjorde en hel säsong för Leksand i HockeyAllsvenskan. Då blev det 11 gjorda poäng på 44 matcher och ytterligare 4 poäng på 12 kvalmatcher när Leksand tog sig hela vägen upp till SHL.

LÄS MER: Henke Lundqvist hyllas efter nattens comeback i NHL: ”Över förväntan”

Få våra nyhetsbrev!