Änkan Pia Salmings hjärtskärande bekännelse efter Börje Salmings bortgång: ”Det känns som att…”

Sorgen är fortfarande stor för ikonen Börje Salming.
Nu öppnar änkan Pia Salming upp om den tuffa vardagen utan sin älskade make.
– Jag ser honom överallt, erkänner hon för Sportbladet.

Den 24 november 2022 somnade Börje Salming in efter flera månaders kamp mot den obotliga nervsjukdomen ALS. Han blev 71 år gammal och vid sin sida ända till det sista andetaget var familjen samlad.

Livet efter Börje

Nästan ett halvår har gått sedan den sorgsna dagen och saknaden är fortfarande stor efter en av svensk idrotts största giganter och mest älskade personligheter. Alla i Sverige visste vem Börje Salming var och han berörde så oerhört många under sin livstid.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Börje Salming, hockey
190218 Börje Salming poserar för ett porträtt den 18 februari 2019 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / 135950

Dottern Bianca Salming har tidigare öppnat upp om hur stor saknaden fortfarande är efter pappa Börje och hur hennes egen idrottskarriär hjälper henne att ta sig framåt. Nu öppnar även änkan Pia Salming upp om den tuffa vardagen utan maken och hur livet utan Börje är.
– Det känns som om jag har blivit amputerad, som att en bit av mig har försvunnit. Det började med att vårt liv förändrades över en natt. Börje var trött, orolig, kunde inte njuta av ett glas vin. När vi fick diagnosen i maj kom depressionen. Nu ser jag honom överallt. Var han satt när vi åt middag, tittade på teve, när jag håller på med blommorna… Jag ser honom gå runt där ute och påta. Den här tomheten. Det har gått bra i en vecka nu, jag har jobbat och tränat, inte varit så ledsen, men kanske har jag tagit ut mig för ibland känner jag att jag inte vill gå hem från jobbet. När arbetsdagen är slut går alla hem till sina familjer, sina män, och det blir så påtagligt att jag inte har någon att komma hem till, berättar hon i en intervju med Sportbladet

LÄS MER: Bianca Salmings vackra hyllning av pappa Börje Salming på födelsedagen – visar upp privata bilden

Pia Salmings ord

Orden är hjärtskärande för alla och de som förlorat någon nära och kär i livet kan förstå tomheten när en person som man levt med så länge lämnar en. Pia Salming fortsätter sin öppenhjärtiga bekännelse om livet efter Börje.
– Varje morgon vaknar jag och… Jag kommer på att det är så här det är nu. Börjes barn har kommit mig nära, mina arbetskamrater har hjälpt mig, de har kommit hit och knackat på när de varit oroliga. Jag är tacksam för min familj men jag har ändå min ensamhet kvar, för jag har inte honom och det är så jobbigt. Jag är 56 år och har redan träffat mannen i mitt liv, men nu plötsligt är han borta. Men det får vara så, tills det inte gör lika ont längre. Och det är en liten skillnad i dag jämfört med för några veckor sedan, säger hon i intervjun.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Pia Salming, Börje Salming
221112 Hockey Hall of Fame member and former Toronto Maple Leafs player Börje Salming is consoled by his wife Pia Salming following a video tribute to his career prior to the NHL game against the Vancouver Canucks on November 12, 2022 in Toronto. Photo: Chris Tanouye / BILDBYRÅN / COP 337 / ZX0027

När saknaden är som störst tar hon fram mobilen där hon har förevigat Börje Salmings röst.
– Jag lägger mig ner och lyssnar på hans röstmeddelande i telefonen, och jag vet precis vad han ska säga. Han ringde mig jättemycket eftersom han var ledig och jag jobbade. Jag hör på rösten när han är sjuk, det är framåt juli, augusti, och de kan jag nästan inte lyssna på. Så jag går längre tillbaka, och hör honom prata om julen, det är den 15:e december och han ska åka och hämta ungarnas julklappar som vi beställt och är så glad. Och så säger han ”älskar dig”. Han avslutade alltid sina meddelande så, berättar hon för kvällstidningen.

LÄS MER: Mats Sundins starka erkännande om Börje Salmings sista tid – och känslosamma orden från frun