Bianca Salmings vackra hyllning av pappa Börje Salming på födelsedagen – visar upp privata bilden

Svensk idrott förlorade en av sina största ikoner.
Bianca Salming förlorade sin pappa och stora förebild.
I dag på Börje Salmings födelsedag hyllar hon pappan på finaste sätt.

Det var den 24 november 2022 som en av svensk idrotts allra största ikoner somnade in. Börje Salming blev 71 år gammal och hela Sverige förenades i sorgen över en mycket omtyckt och uppskattad hockeylegendar.

Salmings sorg

Kampen mot nervsjukdomen ALS blev alldeles för tuff och under den sista tiden slöt sig familjen Salming samman för att ge Börje all kärlek och hjälp som behövdes. Tillsammans åkte de till Toronto för att ta emot Maple Leafs-fansens enorma hyllningar och hela familjen var uppe på scenen när Börje hyllades stort under ”Tidernas Hockeygala” i Avicii arena.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Börje Salming, hockey
221129 Ett porträtt och bok med kondoleanser för Börje Salming inför ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Oskarshamn den 29 november 2022 i Gävle. Foto: Tobias Sterner / BILDBYRÅN / COP 254 / TS0104

Dottern Bianca Salming var vid sin pappas sida ända i det sista och har i flera intervjuer öppnat upp om den tuffa tiden tillsammans med sin stora förebild i livet. Räddningen under den stora sorgen var hennes träning, idrottskarriären som friidrottare blev hennes sätt att hantera de svåra känslorna.

LÄS MER: Vackra minnet av Börje Salming – sonen Anders avslöjar fina traditionen med pappan: ”Alltid skratt”

Biancas hyllning

24-åringen är en av Sveriges främsta sjukampare just nu och har vunnit 13 SM-guld under den hittills korta karriären. I början av året gjorde hon även sitt allra första mästerskap efter pappans bortgång i form av inomhus-EM.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Bianca Salming, friidrott
230302 Bianca Salming of the Swedish athletics team poses for a portrait at a press event during the European Athletics Indoor Championships on March 2, 2023 in Istanbul. Photo: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / VG0405

Det blev så klart oerhört känslosamt då Börje Salming stöttade henne helhjärtat och oftast var på plats för att heja på dotterns tävlingar. I dag är ytterligare en sådan känslosam dag då det är första födelsedagen efter pappans bortgång.

LÄS MER: Bianca Salmings hårda kritik mot svenska sjukvården – öppnar nu upp om hemska perioden: ”Det var en chock”

Börje Salming skulle ha fyllt 72 år på måndagen och dottern Bianca hyllar sin pappa på vackert sätt i sociala medier. 24-åringen har delat med sig av en privat bild på Instagram som föreställer Börje och hon själv som barn när de är tillsammans på en friidrottstävling för många år sedan, se bilden här nedanför.

Nu hjälps vi åt och stöttar Bianca på Börje Salmings födelsedag i dag!

Se bilden:

Bianca Salming, Börje Salming
Gammal bild på Börje Salming och dottern Bianca Salming. FOTO: Instagram