STORT GRATTIS! Magnus Wislander fyller 60 år i dag – och öppnar upp om livet som arbetslös: ”En käftsmäll”

Han är en av svensk handbolls allra största någonsin.
I dag hyllar vi giganten Magnus Wislander på 60-årsdagen.
Och svenske legendaren öppnar upp om nya livet som arbetslös.

På 80-talet slog Magnus Wislander igenom stort hos Redbergslid och fullkomligen öste in mål. Hela 658 mål på 164 matcher blev det och fyra SM-guld med Göteborgslaget innan flyttlasset gick utomlands för att erövra Europa.

Wislanders karriär

Under de kommande årtionden blev han ”Slangen” med hela svenska folket och en av vårt lands – och världens – allra främsta handbollsspelare genom tiderna. Wislander vann hela 13 titlar med tyska storklubben Kiel och gjorde makalösa 1 371 mål på 369 matcher som mittsexa.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Magnus Wislander, handboll
000130 Handboll, EM, Final, Ryssland – Sverige: Ljubomir Vranjes och Magnus Wislander, Sverige © Bildbyrån – 23726

Han var också en av de stora nyckelspelarna i Sveriges legendariska landslagsupplaga ”Bengan Boys”. Där det skulle bli tre raka OS-silver, dubbla VM-guld, dubbla VM-silver, dubbla VM-brons och fyra EM-guld under en blågul storhetstid.

Varit brevbärare

Magnus Wislander gjorde dessutom 1 185 mål på 384 landskamper i Sveriges tröja och har med det både flest poäng och flest match i landslaget historia. 1990 utsågs svenske ikonen till världens bästa handbollsspelare och vid millenieskiftet fick han det mäktiga utmärkelsen som hela 1900-talets allra bästa handbollsspelare.

Artikeln fortsätter nedanför.

Under början av 2000-talet flyttade Wislander hem till Göteborg igen och fortsatte då jobba som brevbärare för Posten. Som sedan ledde till ett chefsjobb hos Postnord och under alla åren har Magnus troget jobbat kvar – ända till 2023.

Har fått sparken

Då han plötsligt fick sparken i samband med en omorganisation, efter 36 års tjänst.
– Jag fick ett samtal att man hade valt att gå vidare med andra kandidater. ”Men tack”, typ. Eller jag fick inte ens ett tack utan bara beskedet att jag skulle kontakta HR-avdelningen. Jag frågade efter en anledning till deras beslut men det fick jag inte. Det fanns ingen anledning, berättar Wislander för Aftonbladet.
– Efter 16–17 år som chef på bra kontor hela tiden och glada medarbetare som nu blev väldigt ledsna valde de att helt enkelt att säga upp mig.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Magnus Wislander, handboll
230515 Magnus Wislander under Eldsjälsgalan 2023 den 15 maj 2023 i Stockholm. Foto: Jonathan Näckstrand / BILDBYRÅN / COP 94 / EW0197

I dag har Wislander varit arbetslös i snart ett år, även om han ”extraknäcker” som handbollsexpert hos Radiosporten i bland.
– Det var en käftsmäll för man vet att man gjort ett jävla bra jobb i alla år. Jag har tagit över problemkontor och rättat upp dem och sedan flyttat på mig till ett nytt. Och så får man en fot i rôva. Det blir en liten smäll som tar på psyket för man frågar sig vad det är man har gjort mot den eller dem som fattar beslutet när alla man har jobbat med är jättenöjda, säger han till kvällstidningen om avskedet till Postnord.
– Jag vråltrivdes på Posten, framför allt tack vare medarbetarna och kamratskapen. Jag älskade att gå till jobbet varje dag.

LÄS MER: Magnus Wislanders jättehyllning till Andreas Palicka – säger precis det som alla tänker: ”Finns inget kvar att säga”

Han klarar sig än så länge ekonomiskt, tack vare pengar som har sparats från den framgångsrika handbollskarriären.
– Det skulle väl funka att inte göra någonting de här sista åren före pensionen men då kan man inte leva som Camilla (frun) och jag gör, med till exempel två boenden, erkänner Slangen i intervjun.

Dela artikeln för att gratulera Magnus Wislander på 60-årsdagen! 🎉

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev