När två av våra största någonsin klev in i en bastu – och lät vinnarskallarna ta över fullständigt: ”Viker du dig!?”

Magnus Wislander och Staffan Olsson klev in i en bastu.
Sen vägrade den legendariska duon att ge sig.
Den här reklamfilmen måste vara bland de bästa som någonsin gjorts.

Magnus Wislander och Staffan Olsson. Två större vinnarskallar har knappt funnits. De båda var givna nyckelfigurer i Bengan Boys, och klassas fortfarande som två av handbollens absolut största någonsin. Och det var ingenting som de inte gjorde för att vinna. Det var också vad Svenska Spel visste.

Otroliga reklamen

Det har alltid varit någonting speciellt med reklamer om just idrott under åren, och frågan är om inte denna klassiker tar priset. Konkurrensen är ändå hård, för vem kan exempelvis glömma den gången Mikael Renberg och Tomas Sandström jämförde krigsskador – men blev helt mållösa när Börje Salming klev in.

Foto: Youtube

Men av alla reklamfilmer så tar nog ändå denna priset. Det är från klassiska Bengan Boys-eran, och grabbarna gör sig i ordning för att gå på bankett. Wislander och Olsson har dock hoppat in i bastun – och de hade inga som helst planer på att ge upp om vem som kunde sitta längst. Lagkamraterna utanför har redan börjat ge sig vidare, men inne i bastun finns inga som helst planer på att avbryta.

LÄS MER: Magnus Wislander avslöjar sanningen bakom knäppa bilden – från toaletten(!): ”Kom ut med ett asgarv”

Vägrade ge sig

En gång är faktiskt Staffan Olsson påväg ut från bastun, när Slangen då säger: ”Viker du dig?”, och då var tävlingen igång. Under tidens gång så kastas skopa på skopa på bastuaggregatet, samtidigt som temperaturen bara stiger. Dessutom så passar de båda på att strö lite extra salt i såren genom att blåsa på varandra.

Foto: Youtube

Värst blir det när Slangen bestämmer sig för att ta fram en hårtork(!) för att blåsa extra varmt på sin polare. Sportreklamer som dessa görs knappast längre, och det är så otroligt härligt att se två äkta ikoner och vinnarskallar bjuda på sig själv så mycket. Två äkta ikoner i en riktigt legendarisk reklamfilm. Bättre kan det knappt bli!

LÄS MER: Bengan Johanssons okända brev till spelarna i ”Bengan Boys” – avslöjar jätteilskan: ”Förbannad och upprörd”