Mardrömsbeskedet för landslagsstjärnan Olivia Mellegård – korsbandet av för tredje gången i karriären: ”Vi gråter”

Det var som befarat. Knäskadan som Sävehofs landslagsspelare Olivia Mellegård fick i matchen mot Skuru visade sig vara ett avslitet korsband.
”Vi lider och gråter med Olivia”, säger sportchefen Jonathan Stenbäcken.

Det är tredje gången i handbollskarriären som Olivia Mellegård åker på en korsbandsskada. Den första för den 27-åriga vänstersexan kom i augusti 2020 och den andra i mars 2022.

Artikeln fortsätter nedanför.

Den tredje kom i förra veckan i seriefinalen mot Skuru då Mellegård landade fel efter ett avslut och skrek ut sin smärta innan hon leddes av planen.
”Vi lider och gråter med Olivia. Efter att tidigare kommit tillbaka från tuffa skador så har hon återtagit sin landslagsplats och spelade senast VM i Sverige i december”, säger Sävehofs sportchef Jonathan Stenbäcken till klubbens webbplats.

För Sävehof, som just nu leder handbollsligan på samma poäng som Skuru, blir det ett stort avbräck.
”Olivia har varit en bidragande orsak till att vi leder serien. Nu håller vi tummarna att vi snart får se henne på handbollsplanen igen”.

LÄS MER: Magnus Wislanders jättehyllning till Andreas Palicka – säger precis det som alla tänker: ”Finns inget kvar att säga”

Det återstår att se om Mellegård kan hinna tillbaka till landslagsform inför EM i Österrike, Ungern och Schweiz som startar i slutet av november.

Vad tycker du om det här beskedet? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev