Jim Gottfridssons oväntade ilska mot Andreas Palicka – röt ifrån rejält trots storspelet: ”Måste vara…”

Andreas Palicka gjorde ännu en stormatch i det svenska målet.
Men vid ett tillfälle tvingades Jim Gottfridsson ryta ifrån mot honom.
– Det ska jag ha!, säger målvaktshjälten till Aftonbladet.

Andreas Palicka blev den stora hjälten när Sverige vann gruppfinalen mot Nederländerna, vilket säkrade två poäng in i huvudrundan av EM. I den första matchen där, mot Slovenien, visade 37-årige Palicka ännu en gång varför han är en av världens absolut bästa målvakter.

Oväntade ilskan

Efter en trög och defensivt inriktad matchinledning så gjorde Sverige ett rejält ryck i slutet av den första halvleken, och mycket gick att tacka Palicka för. Svensken var en fullständig mur och låg stabilt över mer än hälften räddade skott. Men en gång fick han sina fiskar varma, trots storspelet, av ingen mindre än Jim Gottfridsson.

Palicka slarvade en hel del med passningarna upp till mittcirkeln när Sverige ville gå till snabba anfall efter insläppta mål. I tv var experten Claes Hellgren förvånad, och till slut fick även ”Gotte” nog, då han vände sig om och röt till mot målvakten. Men det var inte så att Palicka tog illa vid sig, snarare tvärtom.

“Det är gött!”

För Aftonbladet förklarar nu Palicka varför han älskade att Gottfridsson ilsknade till.

– Det är gött! Det ska jag ha! Jag vet inte vad det var i dag. Jag kunde rädda bollen men inte slå en passning på 20 meter. Jag vet inte när det hände senast. Jag tycker att det är bra att vi ställer krav på varandra. Det är smågrejer som vi ska kräva av varandra, precis som jag kräver att han ska visa mig. Det är en bra känsla i ett lag. Det ska brinna till lite ibland, säger han till tidningen.

240117 Goalkeeper Andreas Palicka of Sweden celebrates during the EHF European Handball Championship match between Sweden and Slovenia on January 17, 2024 in Mannheim. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Gottfridsson släppte dock ilskan fort, och han medger att det var en för dålig passning. Han hyllar också nivån i landslaget, att kravställningen bara är positiv.

– Högt i tak måste det vara. Första gången på tre år som någon skriker på banan. Bra att han skrek på mig då som är 37 år, säger Palicka.

Sverige spelar mot den stora EM-guldfavoriten Danmark på fredagskvällen. 

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev