Armand Duplantis avslöjar vad han är allra sämst på – finns en sport som han absolut inte klarar av

Armand Duplantis är världens bästa stavhoppare.
Men det finns en sport som han inte alls klarar av.
– Jag har bara provat det en gång och det gick inte alls bra för mig, säger han i en intervju med ”Lilla Sportspegeln”.

Det har varit ett sanslöst bra 2022 för Armand Duplantis. Han har fullständigt dominerat världsscenen och etablerat sig som planetens absolut bästa stavhoppare.

Duplantis dröm

Vi kan räkna in VM-guld inomhus, VM-guld utomhus, EM-guld utomhus, totalseger i Diamond League, trippla världsrekord och utsedd till världens bästa friidrottare på herrsidan i år. Bara 22 år gammal fortsätter han att nå nya höjder och rada upp segrar och potentialen är så löjligt hög.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Armand Duplantis, stavhopp
220817 Armand Duplantis of the Swedish athletics team poses for a photo during day 7 of the European Championships on August 17, 2022 in Munich. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0436

Samtidigt som han fortsätter leva sin barndomsdröm om att bli världens bästa stavhoppare.
– När jag var yngre ville jag alltid bli stavhoppare. Och jag ville bli bäst i världen också. Det har alltid varit min största dröm. Man kan säga att jag lever min dröm just nu, säger han i en intervju med barnprogrammet ”Lilla Sportspegeln”.
– Men det känns som att jag kan hoppa högre. Så jag tror det här bara är början.

LÄS MER: Armand Duplantis avslöjar det alla undrar – så mycket tar han i bänkpress: ”Mycket mindre än min pappa”

Mondo erkänner

Just nu är ”Mondo” högaktuell med den nya biofilmen ”Born to fly” som är en dokumentär från ungdomsåren ända fram till OS-guldet förra sommaren. Duplantis är verkligen på allas läppar det här året och gör intervjuer överallt för att prata om sin fantastiska säsong, men när Lilla Sportspegeln får chansen kommer det mer oväntade frågor till världsstjärnan.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Armand Duplantis, stavhopp
Armand Duplantis i ”Lilla Sportspegeln”. FOTO: SVT

Världens bästa Mondo får nämligen frågan om det finns något som han är riktigt dålig på och då kommer en ärlig bekännelse från svensken.
– Jag är inte så bra på is. Jag har bara provat det en gång. Det var som… jag vet inte. Ja, det var som Bambi. Det gick inte alls bra för mig, säger han i intervjun.

LÄS MER: Armand Duplantis okända förvandling – avslöjar nu förändringen i utseendet: ”Jag tog bort det”

Därmed lär vi inte få se Duplantis i någon rink framöver eller att han försöker ge sig på en hockeysatsning närmaste tiden. 22-åringen erkänner också att han är en riktigt dålig förlorare, men att det var betydligt värre när han var liten.
– Nej, men jag är mycket bättre än när jag var yngre. Jag var en jättedålig förlorare när jag var yngre. Jag kanske inte är bäst i världen på det nu, men jag är mycket bättre, säger han i SVT-programmet.

Visste du det här om Armand Duplantis? Dela artikeln och visa andra!