Armand Duplantis okända förvandling – avslöjar nu förändringen i utseendet: ”Jag tog bort det”

Armand Duplantis är på allas läppar just nu.
Framförallt efter den makalösa säsongen men även för sin aktuella biofilm.
Och nu avslöjar ”Mondo” sin förändring i utseendet som ingen tycks ha märkt.

2022 har varit ett sanslöst år för Armand Duplantis. Han har vunnit VM-guld inomhus, VM-guld utomhus, EM-guld utomhus och även slagit ett gäng världsrekord under tiden.

Duplantis guld

Därmed har 22-åringen vunnit allt som går att vinna inom stavhopp i en så ung ålder. Men ”Mondo” är långt ifrån klar med sin karriär för det utan siktar på många fler år i världstoppen och att bli den främste hopparen genom alla tider.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Armand Duplantis, stavhopp
220927 Armand Duplantis med flickvän Desire Inglander på röda mattan vid galapremiären av filmen Born to fly den 27 september 2022 i Stockholm. Foto: Michael Campanella / BILDBYRÅN / COP 313 / MC0024

Storstjärnan är just nu högaktuell med sin nya biofilm ”Born to fly”, där man får följa hans resa ända fram till dagen han vann OS-guld. För de som redan sett filmen och varit uppmärksamma nog så kan man se en tydlig förändring som hänt i Duplantis utseende senaste åren.

LÄS MER: Armand Duplantis avslöjar orden som ingen svensk vill höra – då har han bestämt sig för att avsluta karriären

Förändringen

I filmen ser man en några år yngre Mondo under VM i Doha 2019 med en guldring i örat. Men i början av 2020 är sedan öronpiercingen helt borta och bara några veckor senare tar karriären fart på allvar när Duplantis slår världsrekord två gånger om på kort tid.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Armand Duplantis, stavhopp
220720 Armand Duplantis of the Swedish national athletics team poses for a portrait at a press conference during day 6 of the 2022 World Athletics Championships on July 20, 2022 in Eugene. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0331

Nu avslöjar Duplantis sanningen om vad som hände med ringen i örat.
– Det var vad det var. Det var kul då, men det var mer en college grej, säger han i en intervju med SportExpressen.

LÄS MER: Armand Duplantis avslöjar pappans okända utbrott – kallade sonen för det oväntade: ”Jag var arrogant”

”Tog bort den”

Men det handlade inte bara om smak och tycke när världsstjärnan bestämde sig för att sluta ha ring i örat. Utan det var en avgörande händelse som fick svensken att ändra sig helt.
– Jag fick faktiskt en infektion i örat, och det var inte så kul. Jag brydde mig inte så mycket om det, så jag tog bort den bara, säger Mondo till kvällstidningen.

Det verkar även vara ett beslut som gäller för gott. Då Armand Duplantis inte är särskilt intresserad av att plocka tillbaka sin öronpiercing.
– Nej, jag tror inte det. Det känns bra ändå, säger han i intervjun.

Visst är Armand Duplantis svensk idrotts främsta just nu? Dela artikeln och säg vad du tycker!