Armand Duplantis avslöjar orden som ingen svensk vill höra – då har han bestämt sig för att avsluta karriären

Armand Duplantis har vunnit allt som går att vinna.
Men nu avslöjar 22-åringen när karriären kan ta slut.
– Den dagen kan det bli svårt att motivera sig, säger han till Sportbladet.

Det stora målet med karriären är att pressa gränserna till det yttersta och skriva in sig i historieböckerna. Man får ändå säga att det gått ganska bra på den fronten för Armand Duplantis hittills.

Mondos titlar

22 år gammal har han redan vunnit allt som går att vinna och efter stora succéåret 2022 kan vi lägga till VM-guld inomhus, VM-guld utomhus och EM-guld utomhus till pokalsamlingen. Sammanlagt har ”Mondo” vunnit 1 OS-guld, 2 VM-guld och 3 EM-guld än länge och det kommer bara blir ännu fler om han fortsätter den här dominansen i stavhopp.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Armand Duplantis, stavhopp
210805 Armand Duplantis of Sweden poses with his gold medal at a press meet during day 13 of the Tokyo 2020 Olympic Games on August 5, 2021 in Tokyo. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0160

För även om han redan vunnit allt som 22-åring och slagit världsrekord på löpande band senaste åren så finns det fortfarande en stor hunger kvar.
– Nej, det var aldrig min dröm att jag bara skulle ta de här gulden på en gång. Titta bara på Sergej Bubka. Han har tagit sex VM-guld utomhus och jag vill vinna fler än Bubka. Jag vill också ha en lång karriär. Men den dag jag vunnit sju VM-guld och tre OS-guld, då kanske det kan bli svårt att motivera sig. Men dit är det en bit, säger svensken i en intervju med Sportbladet.

Framtiden

När Duplantis sedan får frågan om hur länge han tänkt tävla på den högsta nivån så avslöjar han orden som ingen svensk vill höra. Nämligen när han har bestämt sig för att lägga ned karriären.
– Jag brukar titta på Renaud Lavillenie som var min idol när jag växte upp. Han är 36 och håller fortfarande en väldigt hög nivå, trots att han haft otur med skador under karriären. Och kan han hoppa när han är 36, så borde jag också kunna göra det, säger han till kvällstidningen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Armand Duplantis, stavhopp
210510 Armand Duplantis pose for a portrait after a press conference ahead of the Diamond League gala on May 10, 2021 in Stockholm. Photo: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0169

Armand Duplantis har varit helt överlägsen under 2022 men han behåller ändå ödmjukheten och lyfter fram sin närmsta konkurrens. Och namnger vilka som är hans främsta utmanare till tronen.
– Jag tror att Chris Nilsen fortfarande kan utvecklas. Han hoppade inte som bäst i slutet av säsongen, men det tror jag mest berodde på att han var mentalt trött efter en lång säsong. Han och Ernest John Obiena och kanske KC Lightfoot. KC har varit skadad i år, men är en stor talang. De är väl de som ligger närmast, säger han i intervjun.

Hur många fler medaljer kan Armand Duplantis vinna? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Armand Duplantis löjliga överlägsenhet i år – här är mäktiga siffrorna som visar svårslagna rekordet