Armand Duplantis avslöjar pappans okända utbrott – kallade sonen för det oväntade: ”Jag var arrogant”

Hela världen kallar honom för ”Mondo”.
Men pappa Greg Duplantis har använt ett annat smeknamn till sin son.
– I dag kan vi ju skratta åt det, säger bioaktuelle Armand Duplantis till DN.

Säsongen är över för Armand Duplantis och han kan sammanfatta en helt makalös sådan. Senaste året har ”Mondo” vunnit VM-guld inomhus, VM-guld utomhus och EM-guld utomhus samt slagit en handfull världsrekord under tiden.

Mondos nya film

Men trots att tävlingssäsongen är över ligger 22-åringen inte på latsidan för det. I dagarna är svenske världsstjärnan högaktuell med sin nya dokumentärfilm ”Born to fly”, som handlar om hans liv fram till i dag.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Armand Duplantis, stavhopp
220722 Armand Duplantis of Sweden after men’s pole vault qualification during day 8 of the 2022 World Athletics Championships on July 22, 2022 in Eugene. Photo: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN / COP 217 / JM0336

Ett filmteam har följt stavhopparen ända sedan tiden på high school i Lafayette fram till den stora höjdpunkten med OS-guldet förra sommaren. Filmen fokuserar inte bara på Mondo utan även de två personerna som är med honom dagligen och betyder allt för honom, nämligen föräldrarna och tränarna Greg och Helena Duplantis.

LÄS MER: Armand Duplantis avslöjar orden som ingen svensk vill höra – då har han bestämt sig för att avsluta karriären

Udda smeknamn

De har också dokumenterat hela resan ända sedan barnsben och första kontakten med stavhopp.
– Det är gulligt som bara den. Att se riktigt gamla filmer från barndomen är alltid kul, och se hur mycket passion jag hade redan då, säger Mondo i en intervju med Dagens Nyheter.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Greg Duplantis, stavhopp
180812 Greg Duplantis in the stands during the men’s pole vault final during the European Athletics Championships on August 12, 2018 in Berlin. Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / 170206

Men där finns också klipp på en riktigt trotsig Armand i tonåren, när han gnäller över att uppvärmningen inför en stavhoppstävling inte filmades. I en scen tröttnar pappa Greg på sonen och kallar honom för ”a pain the ass” och ger honom även ett högst oväntat smeknamn i ”Elton John”.

”Skrattar åt det”

Greg Duplantis tycker att sonen beter sig som en riktig diva, precis som världsstjärnan Elton John.
– I dag kan vi ju skratta åt det. Jag var antagligen som en Elton John. Jag var ganska arrogant och tyckte att jag var värsta grejen innan jag ens var det. Så jag kan tänka mig att jag var jobbig i den åldern, säger 22-åringen till dagstidningen.

LÄS MER: Armand Duplantis avslöjar stora kärleksögonblicket – så träffade han flickvännen Desiré: ”Var supernervös”

Armand Duplantis utvecklar hur relationen till föräldrarna egentligen är och hur den framstår i nya biofilmen.
– Det bästa är att vår relation är tio gånger bättre än filmen får det att verka. Men man måste ju bygga upp lite konflikt för att få till en upplösning. Vi gnabbas hela tiden. Men när jag var 16-17 år, och var ganska arrogant och trodde att jag visste bättre, så var vi fortfarande bästa vänner. Det kanske inte märks i början men det visar sig nog i slutet, säger han i intervjun.

Hur bra är egentligen Armand Duplantis? Dela artikeln och säg din åsikt!