Armand Duplantis avslöjar det alla undrar – så mycket tar han i bänkpress: ”Mycket mindre än min pappa”

Armand Duplantis är en sällan skådad talang.
Men den stora frågan är: Hur mycket tar ”Mondo” i bänkpress?
– Mycket mindre än min pappa i alla fall, erkänner svensken i ”Morgonpasset i P3”.

Det har varit ett fulländat år för Armand Duplantis som har vunnit alla stora tävlingar som han ställt upp i. Vi snackar VM-guld inomhus, VM-guld utomhus, EM-guld utomhus och ännu en totalvinst i Diamond League.

Duplantis år

”Mondo” har fullkomligen dominerat i stavhopp och flyttat upp ribban på högre höjder än någonsin. Flera gånger har han slagit sitt eget världsrekord under 2022 och svensken har även slagit rekord i att hoppa flest gånger över drömgränsen 6 meter.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Armand Duplantis, stavhopp
220820 Armand Duplantis of Sweden celebrates in men’s pole vault final during day 10 of the European Championships on August 20, 2022 in Munich. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0442

Ingenting har stoppat världsstjärnan senaste året och han har varit starkare, snabbare och bättre än någonsin under 2022. Duplantis har flera gånger under karriären hyllats för sin snabbhet och sitt stora mod på banan.

LÄS MER: Armand Duplantis okända förvandling – avslöjar nu förändringen i utseendet: ”Jag tog bort det”

Mondo i bänk

Men bakom framgången finns det även ett tydligt fokus på ren styrka. När 22-åringen gästar Sveriges Radio och programmet ”Morgonpasset i P3” så får han svara på frågan som många runt om i landet undrar.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Armand Duplantis, stavhopp
220817 Armand Duplantis of the Swedish athletics team poses for a photo during day 7 of the European Championships on August 17, 2022 in Munich. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0436

Nämligen exakt hur mycket världens bästa stavhoppare kan ta i bänkpress?
– Jag bänkar nästan aldrig. Jag tror jag aldrig har maxat för jag behöver inte det så mycket för stavhopp, säger han först ödmjukt innan programledarna pressar honom på en konkret siffra.
– 100 kg, då. Jag tror jag kan ta det. Men det är mycket mindre än min pappa i alla fall.

LÄS MER: Armand Duplantis avslöjar pappans okända utbrott – kallade sonen för det oväntade: ”Jag var arrogant”

Pappan i bänk

Pappa Greg Duplantis är tränare till sonen och själv en gammal stavhoppare. På tävlingar kan man se att pappan fortfarande håller sin kropp i trim och Mondo erkänner att farsan tränar väldigt mycket.
– För mycket. Han tränar varje dag, typ klockan 04-05. Jag har inte samma kropp som honom. När han var stavhoppare var han jättestark och jättesnabb men han var inte så lång. Han är bara 1,65 m så han var tvungen att kompensera för sin korthet. Så han bestämde sig för att vara starkast och snabbast på banan, berättar han i P3.

Armand Duplantis avslöjar sedan också vad pappa Greg tar i bänkpress. Och där ligger sonen i lä jämfört med sin farsgubbe.
– Pappa har gjort 140 kg och han gjorde det flera gånger, säger 22-åringen i intervjun.

Klarar du mer i bänkpress än ”Mondo”? Dela artikeln och berätta!