När Glenn Hysén flögs in till England för att spela århundradets match ihop med Diego Maradona

Glenn Hysén är en av svensk fotbolls främsta.
Och han glömmer aldrig när han fick chansen att spela ihop med självaste Diego Maradona.
– Det här får man bara vara med om en gång i livet, beskrev han ”Århundradets match”.

Den gode Glenn Hysén har varit med om det mesta genom åren. Han har skrivit idrottshistoria med en mästerlig insats på Wembley som gav en omöjlig sexa i betyg, han har spelat fotboll i Florens och Liverpool, vunnit Uefacupen två gånger med IFK Göteborg samt tävlat i ”Let’s Dance” och ”Farmen”.

Glenn & Diego

Men det som nog sticker ut allra mest är ändå den gången göteborgaren fick chansen att spela i samma lag som självaste Diego Maradona under en enda match. Året var 1987 och både Hysén och Maradona stod på toppen av sina karriärer när de plötsligt skulle nämnas i samma mening.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Glenn Hysén, fotboll
891001 Fotboll, Glenn Hysén, Sverige © Bildbyrån

För när engelska ligan firade 100 år och bjöd upp till ”Århundradets match” på Wembley flögs några av världens bästa spelare in till England. På nationalarenan Wembley skulle de bästa spelarna inom engelsk fotboll möta ett världslag i en historisk uppvisningsmatch.

LÄS MER: När Glenn Strömberg fick chansen att spela i samma lag som Maradona – och chockade ikonen: ”Helt galet”

”En gång i livet”

Glenn Hysén blev inkallad tillsammans med backkollegan Peter Larsson och legendariska spelare som Preben Elkjaer, Michel Platini, Gary Lineker, Osvaldo Ardiles, Bryan Robson, Peter Shilton och Diego Maradona bjöds in.
– Det här är något som man bara får vara med om en gång i livet. Och att spela på Wembley är nog det finaste man kan göra, sa Glenn om att få representera världslaget i en intervju med Expressen.
– Det är nog det största som kan hända en. Ja, det är klart, man kan ju vinna en VM-final, sa Peter Larsson skämtsamt.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Diego Maradona, fotboll
821001 Fotboll, Diego Armando Maradona, Argentina © Bildbyrån

Allt fokus riktades så klart mot Maradona som skulle återvända till England bara ett år efter att ha skickat ut landet ur fotbolls-VM 1986 med det kontroversiella ”Guds hand”-målet. Den stora snackisen var också den väldiga prissumman som argentinaren skulle få för att spela uppvisningsmatchen, nämligen hela 900 000 kronor vilket innebär 10 000 per minut.

LÄS MER: Glenn Hysen avslöjar förre lagkamraten Roberto Baggios trick på träningen – som gick helt fel: ”Han började gråta”

Medan de båda svenskarna ryktades endast få 50 000 kronor var i lön för att spela med världslaget.
– Jag vet hur mycket jag får – men jag vet inte om det är officiellt…, sa Glenn Hysén mystiskt till kvällstidningen.
– Jag vet faktiskt inte… Jag är ju amatör också, sa Peter Larsson med ett skratt och han var också den ende amatörspelaren i världslaget.

Visst är Glenn Hysén bara för skön ibland? Dela artikeln och säg din åsikt!