Glenn Hysen avslöjar förre lagkamraten Roberto Baggios trick på träningen – som gick helt fel: "Han började gråta"

Glenn Hysen avslöjar förre lagkamraten Roberto Baggios trick på träningen – som gick helt fel: ”Han började gråta”

Glenn Hysén är en av svensk fotbolls stora spelare.
Nu berättar legendaren sin allra roligaste anekdot – om storstjärnan och förre lagkamraten Roberto Baggio.
– Han började gråta och jag fick trösta honom i en kvart, säger Hysén till Fotbolltransfers.

Han är en av våra allra största svenska fotbollsspelare och en riktig lustigkurre ute i fingerspetsarna, den gode Glenn Hysén. Få spelare kan mäta sig med hans otroliga meritlista från den framgångsrika karriären i världstoppen.

Hyséns karriär

Den hårdföre mittbacken vann det mesta som gick att vinna på klubblagsnivå och slog igenom hos IFK Göteborg under klubbens storhetstid. Som en av flera Glenn i laget var han med om att vinna tre SM-guld och framförallt bragden att vinna Uefacupen 1982.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Glenn Hysén, fotboll
180928 Glenn Hysén poserar för ett porträtt under en boksignering den 28 september 2018 i Göteborg. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN / Cop 200

Hysén fick även chansen att spela i storklubbar som PSV Eindhoven, Fiorentina och Liverpool. Där han vann den engelska högstaligan 1990 med de sistnämnda.

LÄS MER: Glenn Hysén pekar ut bästa målvakten han någonsin spelat med – oväntade hyllningen: ”En fullständig idiot”

Pekar ut Baggio

Även i svenska landslaget var Glenn Hysén en tongivande spelare och gjorde 67 landskamper, en del med lagkaptensbindeln runt armen. Två gånger under karriären fick han ta emot Guldbollen som Sveriges bästa spelare och göteborgaren skrev även oförglömlig historia som den första att tilldelas en sexa i betyg efter en klassinsats mot England på Wembley i VM-kvalet 1988.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Roberto Baggio, fotboll
990124 Roberto Baggio, Inter © Bildbyrån – © 4

Genom åren spelade Hysén med en hel drös av världsstjärnor och det finns ett namn som sticker ut lite extra när han minns tillbaka. Nämligen italienske storstjärnan Roberto Baggio, som har en given plats i Glenns alldeles egna drömevla.
– När jag kom till Fiorentina var han 18-19 år, hade precis kommit upp. Men fy fan vilken fantastisk spelare. Det jag kommer ihåg med honom… På bortaresorna låg han och pluggade buddhism, så jag tänkte: ”Vad fan håller han på med?”. Jag hade ingen aning om vad det var, men han mådde bra av det. Under en resa skulle jag läsa lite om det, men jag fattade inte ett skit, säger svenske ikonen för sajten Fotbolltransfers.
– Men jag har en annan rolig historia med Baggio.

LÄS MER: Här tar Glenn Hysén ut de 11 bästa han har spelat med

Glenn Hysén minns särskilt ett ögonblick under tiden ihop med italienaren i Florens.
– En morgon kom vi ut på träningsanläggningen, det var lite dagg i marken, lite maskar som kröp upp. Så satt det ett gäng fiskmåsar, kanske 50-60 stycken. De var 70-80 meter ifrån oss. Baggio sa: ”Kolla här nu”. Så drog han en halvvolley mitt i högen, men vi visste att alla skulle försvinna innan bollen landat, berättar Glenn i intervjun.
– Men en fiskmås var kvar och fick bollen mitt i huvudet och stendog. När vi kom fram låg en fiskmås död med tungan helt ute och Baggio började gråta. Killen var helt förstörd. Jag fick trösta honom i en kvart och sa till honom: ”Det är inte ditt fel, vi alla trodde att de skulle flyga iväg.”

Vad är din ärliga åsikt om Glenn Hysén? Dela artikeln och säg vad du tycker!