Glenn Hysén pekar ut bästa målvakten han någonsin spelat med – oväntade hyllningen: ”En fullständig idiot”

Glenn Hysén är en av svensk fotbolls främsta backar någonsin.
Och förmodligen den allra roligaste vid sidan av planen.
Nu pekar legendaren ut den bästa målvakten han någonsin spelat med.

Den glade göteborgaren är främst ihågkommen för att ha slagit nytt rekord och tilldelats sex getingar av Expressen. Det var i en landskamp mot England på Wembley 1988 som Glenn Hysén fullständigt dominerade i en 0-0-match och satte en helt ny standard i form av ”Hysén-klass”.

Hyséns karriär

Mittbacken hade en mycket framgångsrik karriär och vann en hel del tunga titlar under åren i världstoppen. Han skrev svensk idrottshistoria med IFK Göteborg och vann Uefacupen två gånger samt tog tre SM-guld på 80-talet.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Glenn Hysén, fotboll
891001 Fotboll, Glenn Hysén, Sverige © Bildbyrån

Därefter fortsatte karriären vidare till storklubbar som PSV Eindhoven, Fiorentina och Liverpool. Hysén var även med att vinna engelska ligatiteln med Liverpool och håller den prestation väldigt högt för sin karriär.

LÄS MER: Glenn Hysén tappar det helt i mataffären – och ger sig på tantens kundvagn: ”Jag vill inte vara sån men…”

”Fullständig idiot”

Svenske legendaren vann även Guldbollen två gånger, gjorde 67 landskamper för Sverige och fick även äran att bära lagkaptensbindeln i landslaget. Under den framgångsrika karriären hann Glenn Hysén spela med en hel del världsstjärnor och han hade många toppmålvakter bakom sig mellan stolparna.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Glenn Hysén, fotboll
150318 Glenn Hysén under presskonferensen inför säsongspremiären av tv-programmet Mästarnas mästare den 18 mars 2015 i Stockholm. Foto: Meli Petersson Ellafi / BILDBYRÅN / COP 162

När 63-åringen själv får välja den allra bästa målvakten han spelat med så vänder han sig till tiden på Anfield. Och lyfter fram en riktigt speciell karaktär från Zimbabwe(!).

LÄS MER: Glenn Hysén tar över Fångarna på Fortet och bjuder på enorm skrattfest – i kroppsstrumpa(!): ”Helt sanslöst!”

Vi pratar så klart om Liverpool-legendaren Bruce Grobbelaar.
– Bruce är en fullständig idiot, men på ett bra sätt. Fruktansvärt rolig. Men ibland visste man inte var han var, en gång nickade jag hem en boll, då stod han och tjötade med en supporter. Jag blev tvungen att springa tillbaka och rensa själv. Det är han i ett nötskal. Men han var en väldigt bra målvakt, ingen clown som många tror. Vältränad som fan, nästan som en gymnast. Han var riktigt bra, säger Glenn i sin hyllning till målvaktshjälten för sajten Fotbolltransfers.

Vad tycker du om Glenn Hyséns val? Dela artikeln och säg din åsikt!