När Glenn Strömberg fick chansen att spela i samma lag som Maradona – och chockade ikonen: ”Helt galet”

Glenn Strömberg är en av svensk fotbolls stora profiler.
Och han har spelat mot några av världens bästa spelare.
Men han glömmer aldrig när han fick chansen att spela tillsammans med självaste Diego Maradona.

Redan som tonåring värvades Glenn Strömberg till IFK Göteborg från lilla Lerkils IF. Det skulle också bli storsuccé direkt när den långe mittfältaren hjälpte ”Blåvitt” till en historisk dubbel 1982 med både SM-guld och Uefacuptiteln.

Glenns karriär

Därefter följde han med tränaren Sven-Göran Eriksson ut i Europa och till portugisiska storklubben Benfica. Men bara en säsong senare gick flyttlasset vidare igen och den här gången till Italien.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Glenn Strömberg, Serie A
Fotboll, proffs: Glenn Strömberg, Atalanta. © Bildbyrån – Dia

Strömberg skrev på för Atalanta och det skulle bli en livslång kärlek för svensken har inte lämnat staden Bergamo sedan dess. Göteborgaren blev omåttligt populär hos Atalanta-fansen och Strömberg var en nyckelspelare under många år i världens bästa liga, Serie A.

LÄS MER: När Glenn Strömberg gav hela svenska folket smärtor i tandköttet, med sjukt avslöjande om sitt eget snusande

Strömbergs ord

Han spelade mot några fantastiska lag och mötte några av världens bästa fotbollsspelare genom tiderna. Det tuffaste laget att möta i Italien var så klart givet.
– Napoli när de var som bäst. Sen minns jag en lurig bortamatch i Serie B mot Avellino. När vi värmde upp på en grusplan låg småpojkar och sköt med slangbella mot oss. Det gjorde skitont. Det blev en kort uppvärmning, haha, berättar Glenn i en intervju med SportExpressen.

Framförallt så handlade det om en särskild spelare i Napoli som var oerhört jobbig att möta och Strömberg pekar även ut honom som den allra bästa han mött under karriären.
– Diego Maradona, under mina första år i Italien, då han vann ligan med Napoli. Han var overkligt bra och det märktes även när vi spelade en välgörenhetsmatch tillsammans många år senare, erkänner han i intervjun.

LÄS MER: 6 gånger som Glenn Strömberg tappat det FULLSTÄNDIGT i direktsänd tv

Maradonas show

Uppvisningsmatchen spelade i Bergamo och Glenn Strömberg fick chansen att spela i samma lag som Diego Maradona. Då tog svensken verkligen chansen och gav sitt allt på planen – och överraskade till och med den argentinske ikonen.
– De flesta spelarna tog det ganska lugnt. Men jag var på min stadion och sprang så in i helvete, säger Glenn till kvällstidningen och minns orden från den bortgångne Maradona än i dag.
– ”Stråmberg, Stråmberg – fortsätt bara springa. Då får du bollen”, sa Maradona. Det var helt galet. Jag sprang. Och han passade. Han drog i väg bollen 30–40 meter och den bara landade framför fötterna på mig – varje gång. Jag har aldrig sett en så teknisk spelare.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Diego Maradona, Serie A
Fotboll: Diego Maradona, Napoli. © Bildbyrån – cop 7

Det var en sällan skådad uppvisning som en otränad Maradona och en löpvillig Strömberg bjöd på den dagen. En match som ”Stråmberg” aldrig någonsin glömmer, när han fick spela ihop med en gudabenådad världsstjärna.

Vad är din ärliga åsikt om Glenn Strömberg? Dela artikeln och säg vad du tycker!