När Glenn Strömberg gav hela svenska folket smärtor i tandköttet, med sjukt avslöjande om sitt eget snusande

Glenn Strömberg är känd för många saker.
Hans fantastiska fotbollskarriär, hans numera legendariska målskrik – och snus.
Men hur många prillor handlar det egentligen om?

Glenn Strömberg hade en fantastisk spelarkarriär, och han är mest känd för sina år i Atalanta. Strömberg slog igenom under Svennis i IFK Göteborg, men har fortfarande kulstatus i Bergamo, där han faktiskt fortfarande bor kvar.

Så mycket snusar han

Strömberg la skorna på hyllan 1992 och blev snabbt expertkommentator. Han inledde med att kommentera italiensk fotboll i Fyran, men har under många år nu jobbat på Viasat, där han är den mest framstående experten, som alltid kommenterar de största matcherna.

Foto: Twitter

Strömberg har dessutom gjort mängder av mästerskap, som VM och EM, för SVT  – och få fotbollsprofiler i Sverige är lika omtyckta som Strömberg. Men det är inte bara för sina taktiska analyser eller sitt härliga målskrik som Strömberg gjort sig känd. Han är även en ikon i snuskretsar. Få svenskar är så förknippade med en bättre snusläpp som Strömberg, och han håller inte direkt tillbaka när det kommer till prillorna.

Sjuka avslöjandet

Glenn Strömberg föredrar lössnus, men ibland, som till exempel under resor, så måste han kliva på portionssnusen, och då är det en hel del som måste in under läppen för att stilla behovet. Men hur mycket handlar det egentligen om? Inför VM 2018 la Strömberg ut en video på Twitter där han visade sin snusrutin när det kommer till portioner, och det var en eftertraktad fråga som han gav svar på.

”Hallå i solen snus lovers! Ni är sååååå många som frågat hur stor snus jag tar så här kommer det på film”, skrev han.

Foto: Twitter

Strömberg valde sedan att plocka fram en portionspåse, och sen en till, och en till, tills han han sju stycken i handen. Han tryckte sedan ihop påsarna och tryckte in under läppen.

– En, två, tre, fyra, fem, sex, sju. Det har alltid varit mitt nummer. Jag spelade med sju, älskar sju. Det blir la åtta om något år, men just nu funkar sju bra, säger han i klippet.

Sju påsar under läppen – det är så en prilla ska se ut!

LÄS MER: Ikonen Sven-Göran Eriksson närmar sig oväntad comeback – uppges ta över storklubben