Ikonen Sven-Göran Eriksson närmar sig oväntad comeback – uppges ta över storklubben

”Svennis” har inte tränat någon klubb sedan 2019.
Nu kan ikonen återvända till tränarbänken – och uppges vara mycket intresserad att ta över en storklubb.

Sven-Göran Eriksson är tveklöst en av Sveriges främsta idrottsledare genom alla tider. Det är inte många som uppnått lika stora framgångar under sin karriär, och han har blivit en riktig svensk fotbollsikon.

Mäktiga karriären

Han har tränat flera europeiska storklubbar, och vunnit titlar på den allra största scenen. ”Svennis” resa inleddes i IFK Göteborg mot slutet av 70-talet – och svenskens insatser där gav verkligen eko i fotbollsvärlden.

070815 Fotboll, Premier League, Manchester City – Derby: Sven Göran Eriksson, tränare . © Bildbyrån

Ikonen hamnade till sist i Benfica där han ledde klubben till två stycken ligatitlar. Men hans kanske allra största merit är ändå tiden i Lazio där han ledde det italienska laget till sin första serieseger på över 26 år. Efter milleniumskiftet har han tränat klubbar som Manchester City och Leicester, men också haft en rad landslagsuppdrag som England, Mexiko och Elfenbetskusten.

Kan ta över storklubben

Hans senaste uppdrag var i Filippinerna 2019, men efter han fick lämna uppdraget har han varit utan jobb. Nu kan däremot svensken göra en oväntad comeback.

”Svennis” har hunnit bli 74 år gammal men är fortfarande het på marknaden. Enligt uppgifter till polska Sport Interia är han mycket intresserad av att ta över den polska storklubben Lech Poznan, och har enligt sajten skickat in sitt cv.

Sven-Göran Eriksson, Svennis
050817 Fotboll, träningsmatch, Danmark – England: Sven-Göran Eriksson, förbundskapten England. © Bildbyrån – 70095

Lech Poznan gick tidigare i veckan skilda vägar med tränaren Maciej Skorza på grund av personliga skäl, och ”Svennis” kan nu alltså bli hans efterträdare.

LÄS MER: Svenska jätteilskan efter nya floppen – rasar efter incidenten: ”Det är solklart”