Manchesters Uniteds nya stjärnvärvning klar – så mycket får målkungen i lön

Manchester United har varit i stort behov av nyförvärv.
Nu har man kommit överens med sommarens andra värvning
Engelska storklubben plockar in målkungen Edinson Cavani på fri transfer.

Det har inte direkt blivit någon pangstart på den nya säsongen för Manchester United. Efter vårens oerhört imponerande slutspurt till tredjeplatsen var förväntningarna betydligt högre inför den här hösten.

Kritik mot United

Men efter den här sommar har det mest handlat om misslyckade värvningar och kritiken har växt från supportrarna. När laget heller inte presterar fullt ut på planen så växer missnöjet.

Första Premier League-matchen slutade oväntat nog United med tung 1-3-förlust på hemmaplan mot Crystal Palace. Det blev visserligen seger i andra ligamatchen men det var dock inte så övertygande.

Där United på bortaplan mot Brighton lyckades vinna tack vare att man tilldelades en straff – efter att slutsignalen gått. Innan dess hade Graham Potters fina lagbygge imponerat stort och många hävdar att de förtjänade tre poäng mycket mer än vad United gjorde.

Klar för United

Det är tydligt att Ole Gunnar Solskjaer behöver förstärkning innan transferfönstret stänger igen på måndag. Men hittills har United bara lyckats värva Donny van de Beek den här sommaren.

Men nu verkar laget vara överens med nästa stjärnvärvning. Och det är en välbehövlig målkung som kommer till Manchester United dagen innan transferfönstret stänger igen.

Edinson Cavani, PSG
150523 PSG:s Edinson Cavani jublar efter sitt 3-1-målet under fotbollsmatchen i Ligue 1 mellan Paris SG och Reims den 23 maj 2015 i Paris. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87015

Brittiska medier rapporterar nämligen att United är överens med Edinson Cavani om ett tvåårskontrakt. Enligt uppgifter väntas 33-åringen få en drömlön på drygt två miljoner kronor i veckan.

Gjort 200 mål

Cavani har under sommaren varit kontraktslös efter att ha lämnat PSG. Tidigare har det varit spekulationer om Benfica och Atletico Madrid men de har dragit sig ur på grund av den höga lönen.

Nu blir uruguayanen, som är PSG:s bästa målskytt genom tiderna med 200 fullträffar, Uniteds panikvärvning för att förstärka offensiven den här säsongen. Frågan är om han fortfarande kan leverera mål på den allra högsta nivån och hjälpa United på vägen mot absolut toppskiktet i Premier League.

Under söndagen väntas Cavani bli officiellt presenterad av United. Det inenbär även att han får möta sitt gamla lag PSG i kommande Champions League-gruppspelet.

LÄS MER: Här åker svensklaget ut ur Europa – efter tidernas mest bisarra självmål(!)

Få våra nyhetsbrev!