När Zlatan skickade kalla kårar genom hela stövellandet med sitt akrobatiska konstmål

Zlatan Ibrahimovic har gjort många klassmål genom åren.
Flera av fullträffarna är också otroliga akrobatiska nummer.
Den här gamla godingen klassas helt klart som ett av hans vackraste konstmål.

Få fotbollsspelare har under sina karriärer bjudit på lika många makalösa fullträffar som Zlatan Ibrahimovic. Tänk bara på alla spektakulära klassmål i svenska landslaget, från ikoniska klacken mot Italien 2004 till oförglömliga cykelsparken mot England 2012.

Ibra på lekhumör

Det finns otaliga exempel även på klubblagsnivå för ”Ibra”. Och ett av de absolut vackraste kom 4 oktober 2008 när stjärnsvensken var på toppen av sin karriär som skyttekung i Italien.

Zlatan Ibrahimovic, Inter
Zlatan Ibrahimovic, Inter. FOTO: Youtube.

Zlatan tillhörde då mästarklubben Inter som leddes samtidigt av demontränare José Mourinho. Där bildade Ibrahimovic anfallspar med stjärnbrassen Adriano och formade en fruktad offensiv som både var tuff att möta och kunde bjuda på briljant fotbollsgodis.

Just en sådan dag var hemmamatchen mot Bologna. Zlatan hade fyllt 27 år dagen innan och var verkligen på lekhumör.

Zlatans klassmål

Efter 24 minuters spel kom det allra mest minnesvärda från den här tillställningen. När lagkamraten Adriano kom runt på vänsterkanten och slog in inlägget till Zlatan, som ur snäv vinkel får till ett alldeles makalöst avslut.

Zlatan Ibrahimovic, Inter
080924 Fotboll, italiensk, Serie A, Inter: Zlatan Ibrahimovic. © Bildbyrån – 75593

Återigen är det en klack som skickar kalla kårar genom hela stövellandet, se målet här nedanför. Då italienarna fortfarande inte hämtat sig från Zlatan-klacken fyra år tidigare i EM 2004.

Inter vann

Konstmålet innebar 1-0 för Inter och de skulle även ta hand om alla tre poängen i den här 2-1-vinsten. Adriano gjorde det andra målet efter att Ibra låtit brassen få skjuta en straff senare i matchen.

När man nu ser tillbaka på Zlatans långa karriär står sig den här fullträffen fortfarande väldigt högt på listan över svenskens allra vackraste mål genom åren. För det här akrobatiska numret är det inte många fotbollsspelare som kan kopiera.

Se målet:

LÄS MER: Här är doldisen som tar hela Sverige med storm – och tokhyllas som den nye Juninho(!): ”Zlatan sa till mig…”

Få våra nyhetsbrev!