Här åker svensklaget ut ur Europa – efter tidernas mest bisarra självmål(!)

Snacka om att det här gör ont…
Då FC Köpenhamn åkte ur Europaspelet på värsta sätt.
På grund av ett självmål som är något av det märkligaste vi sett på länge.

FC Köpenhamn hade besegrat skandinaviska rivalen IFK Göteborg och polska Piast Gliwice på sin väg i Europa League-kvalet. På torsdagskvällen hade man drömläge att nå gruppspelet i hemmamatchen mot Rijeka.

FCK utslagna

Men då gick allting fel… För i det sista kvalsteget föll svensklaget på det mest bisarra sättet och missade Europaspel i höst med minsta möjliga marginal.

Det var i den 20:e minuten som precis ALLT gick fel för danskarna. Gästernas Franko Andrijasevic kom ensam mot hela fem(!) utespelare inklusive svenske landslagsmålvakten Karl-Johan Johnsson mellan stolparna.

FC Köpenhamn, Europa League
FC Köpenhamn, Europa League. FOTO: Twitter.

Hur lugnt som helst, tänkte nog FCK-spelarna som till en början hade stenkoll på läget. Sedan började allt skita sig för hemmalaget – flera gånger om.

Sjukt självmål

Allsvenska bekantingen Ragnar Sigurdsson halkade och kapade lagkamraten Victor Nelsson. Vilket gav Andrijasevic fritt skottläge mot Johnsson och försökte anfallaren med en chipp över svensken.

Bollen träffade då i ribban men sedan rakt ned på en annan FCK-spelare i Peter Ankersen som styrde bollen i eget mål. Ser man hela sekvensen så ser det oerhört komiskt ut och nästan som ett självmål man hade kunnat se när man spelar Fifa, se självmålet här nedanför.

Usel ligastart

Men det är så klart helt hjärtskärande för FC Köpenhamn för det bisarra självmålet blev också matchens enda på Parken. Vilket innebar att kroaterna skrällde och gick vidare till Europa Leagues gruppspel samtidigt som danskarna fick ta farväl av spel i Europa.

FC Köpenhamn, Europa League
FC Köpenhamn, Europa League. FOTO: Twitter.

Det finns nog inget värre sätt än att åka ur på det här sättet. Nu får FCK fokusera på att rädda upp ligaspelet istället där man hittills har öppnat uruselt medan man fokuserat på Europaspelet.

Efter de tre första ligamatcherna har storklubben bara en enda inspelad poäng och ligger just nu tredje sist i tabellen. Det är alldeles för dåligt för Danmarks största klubb som senast vann ligatiteln 2019.

Se målet:

LÄS MER: Diego Maradonas jätteilska – efter ha blivit hånad och häcklad: ”Skandal!”

Få våra nyhetsbrev!