Diego Maradonas jätteilska – efter ha blivit hånad och häcklad: "Skandal!"

Diego Maradonas jätteilska – efter ha blivit hånad och häcklad: ”Skandal!”

Senaste dagarna har Diego Maradona hånats i sociala medier.
Nu slår fotbollslegendaren tillbaka med ren ilska.
”Visa lite respekt”, skriver han på Instagram.

Under onsdagen återupptogs fotbollen igen i Argentina och då hamnade Diego Maradona verkligen i rampljuset. För sitt sätt att ta coronaviruset på fullaste allvar.

Maradona-hån

Legendaren, som är en av världens absolut bästa spelare genom tiderna, är just nu tränare för Gimnasia de La Plata och dök upp till första matchen i en minst sagt oväntad utstyrsel. Tillsammans med 7-årige sonen Diego Fernando iklädde sig båda stora skyddsvisir runt sina huvud.

Diego Maradona
Diego Maradona. FOTO: Twitter.

Bilderna på Maradona i genomskinlig kåpa spred sig snabbt på sociala medier och blev viralt i fotbollsvärlden. Många liknande även Maradona med den tecknade karaktären Buzz Lightyear i Toy Story.

Ikonens ilska

Men Maradona kände sig både hånad och häcklad och har nu reagerat starkt på kommentarerna. Argentinaren uppskattar inte alls hur folk förlöjligat honom senaste dagarna och svarar ilsket.
”Läkarna har rekommenderat det här skyddsvisiret, som är likadant som de själva använder. Jag använder det av respekt för alla som har dött i Covid-19. Men nu ser jag att jag blir häcklad av vuxna människor, pojkar och även journalister. Journalister som alltså kritiserar dig när du inte tar hand om dig själv, men som uppenbarligen kritiserar dig även när du gör det”, skriver Maradona i ett inlägg på Instagram.

Diego Maradona
Diego Maradona. FOTO: Twitter.

59-åringen har länge haft problem med sin hälsa och tillhör för närvarande riskgruppen för coronaviruset. Därför vill han inte ta några risker när han är ute i det offentliga samt även skydda sin son.

”En skandal”

Maradona gillar heller inte att man skämtar om det dödliga viruset som sprider skräck i världen.
”Folk kan skratta bäst de vill, men när de ser dödssiffrorna blir det en skandal”, skriver han i inlägget.

Diego Armando Maradona anses av många vara den störste fotbollsspelaren genom tiderna. Han ledde Argentina till VM-guld 1986 och vann Serie A med Napoli två gånger, för det har han uppnått Gud-status i hemlandet och italienska Neapel.

https://www.instagram.com/p/CFxofSlFo9V/
https://twitter.com/FootyHumour/status/1311371694867714049

LÄS MER: Barcelonas krav på Henrik Larsson – får nu viktigt specialuppdrag i spanska storklubben

Få våra nyhetsbrev!