Här är doldisen som tar hela Sverige med storm – och tokhyllas som den nye Juninho(!): ”Zlatan sa till mig…”

Att göra ett drömmål på frispark är en sak.
Frej-talangen Hampus Söderström, 19, har gjort det fyra gånger – bara den här säsongen.
Nu tokhyllas han på sociala medier och har där fått smeknamnet ”Sveriges Juninho”.

I en tråd på Twitter la Frej-spelaren Theodor Johansson ut flera drömmål som lagkamraten och stortalangen Hampus Söderström, 19, gjort för klubben i Ettan Norra. Man hade kunnat tro att det var ett highlightspaket samlat över en hel karriär, men sanningen är att målen gjorts under en halv säsong.

Makalösa frisparkna

Söderström, som annars från sin defensiva mittfältsposition inte är en särskilt van målskytt, har under året gjort hela fyra frisparksmål, varav tre makalöst snygga, och tweeten fick enorm spridning. Bland annat så är Tobias Hysén inne och kommenterar och hyllar.

”Sjukt”, skriver han tillsammans med tre applådsemojis.

Foto: Privat

Bland frisparkarna finns två nästan identiska – båda från närmare 40 meters avstånd.

– Egentligen är jag väldigt nöjd med min säsong i allmänhet, men det är klart att målen kryddar till det hela. Jag känner att jag har fullt förtroende från tränare och lagkamrater, och alla vill att jag ska lägga upp bollen så fort vi får frispark, säger Söderström till Sportbibeln.

Helt ärligt nu… hur många bränner du mellan varje drömträff?

– De frisparksmålen jag gjort har faktiskt varit de enda jag tagit i just de matcherna. Sen har det väl funnits matcher när jag bränt ett par också… men skulle man dra det i procent är det ändå rätt hög utdelning.

Zlatans ord

Hampus Söderström kom till Frej från Hammarby inför den här säsongen, och hann under våren träna med Zlatan Ibrahimovic i Hammarby, någonting han menar hade stor betydelse.

– Jag hann stöta på honom några gånger och vi pratade ganska mycket och han gav en del råd. Zlatan sa mest att man inte ska ta åt sig av vad andra säger, att man ska köra sitt eget race och tro på sig själv och jobba hårt. När en sån person säger sånt så betyder det extra mäktigt. Det var mäktigt, det är ändå en person man sett upp till hela livet. Jag har tagit med mig och la in extra växel, och det har lönat sig i slutändan, säger han.

Foto: Ludvig Berghagen

På Twitter har nu Hampus Söderström, som har ett utgående kontrakt med Frej men medger att det finns intresse från klubbar i Allsvenskan och utomlands, fått smeknamnet ”Sveriges Juninho”.

– Jag har lite dålig koll på vem det är, men jag har hört det också. Jag fick fråga min farsa vad de menade, haha, men har förstått att det är fina ord.

Är du Sveriges bästa frisparsskytt?

– Haha, jag tror att jag måste slå in ett par till för det. Det är många som sagt att jag är det i år, men för att jag själv ska tro på det så måste jag sätta några till.

LÄS MER: Barcelonas krav på Henrik Larsson – får nu viktigt specialuppdrag i spanska storklubben

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!