Barcelonas krav på Henrik Larsson – får nu viktigt specialuppdrag i spanska storklubben

Han är ny assisterande tränare i Barcelona.
Nu har Henrik Larsson fått ett helt nytt krav på sig.
Svensken får fullt ansvar för att förädla klubbens offensiv och framförallt en särskild spelare.

Under sommaren blev det stor tränarrockad hos Barcelona efter fiaskosäsongen senast. In kom holländaren Ronald Koeman som ny huvudtränare och med sig hade han en svensk ikon till sin hjälp.

Henke tillbaka

Förre Barcelonaspelaren och Helsingborgtränaren Henrik Larsson blev utsedd till ny assisterande tränare i spanska storklubben. ”Henke” har blivit tilldelad att ha ansvar för anfallsträningen i ett Barcelona som ska växla upp rejält den här säsongen.

Henrik Larsson, Barcelona
190616 Henrik Larsson intervjuas av media efter att han presenterats som ny tränare under en presskonferens med Helsingborg den 16 juni 2019 i Helsingborg. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / 35635

Svensken kommer att jobba nära storstjärnorna Lionel Messi och Antoine Griezmann men även en av världens mest lovande fotbollsspelare just nu. Nämligen 17-årige supertalangen Ansu Fati som Barcelona ser enorm potential i.

Spanske underbarnet slog igenom stort under förra säsongen och fick en pangstart på nya säsongen förra helgen. När Fati gjorde två mål och ordnade en straff för Barcelona i premiärsegern mot Villarreal.

Barcelonas krav

Huvudtränaren Koeman har stora planer för den unge yttern och har nu tagit att avgörande beslut för tonåringens fortsatta utveckling. Och det inkluderar även Henke Larsson.

Henrik Larsson, Barcelona
190616 Henrik Larsson poserar för ett porträtt efter en presskonferens där han presenterats som ny tränare för Helsingborg den 16 juni 2019 i Helsingborg. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / 35635

Då svenske anfallslegendaren har fått fullt ansvar för att ”slipa diamanten”, rapporterar spanska tidningen Mundo Deportivo.
– Han måste bli mer regelbunden i matcherna och i sina prestationer. Han har en fantastisk framtid men ibland saknar han koncentration. Han är en bra kille, som är öppen för att lyssna, säger Koeman om Ansu Fati enligt tidningen.

Här kommer Larsson att bli oerhört värdefull med sin långa erfarenhet. 49-åringen öste in mål hos Celtic under många år och tog sedan steget till Europas största klubbar i slutet av karriären.

Larsson vet

Hos Barcelona stod Larsson för ett matchavgörande inhopp i Champions League-finalen mot Arsenal 2006. När han låg bakom båda målen i Barças CL-triumf och blev odödlig på Camp Nou.

Henke blev även snabbt en favorit på Old Trafford under en kort sejour i Manchester United. Han om någon vet vad som krävs för att lyckas i en storklubb.
”Lyssnar du på Larsson kommer du snabbt att lära dig mycket”, skriver tidningen Mundo Deportivo.  

LÄS MER: Här ser amerikanen Henrik Larsson briljera för allra första gången – och kan inte sluta chockas

Få våra nyhetsbrev!