Barcelonas välkomstvideo till Henke Larsson är så mycket gåshud att det gör ont

I går bekräftade FC Barcelona att Henrik Larsson blir assisterande tränare i klubben.
Sent på kvällen släppte klubben en välkomstvideo till svensken – som varenda svensk fotbollsälskare kommer få rysningar av.

Man kan lugnt säga att det varit ett par händelserika dagar i Barcelona. Efter förödmjukelsen mot Bayern München har det rensats rejält på ledarsidan och nya namn har presenterats.

Henrik Larsson, Barcelona
051122 Fotboll, Barcelona – Werder Bremen: Henrik Larsson, Barcelona, jubel. © Bildbyrån – Cop 31

I går bekräftade alltså klubben att Henrik Larsson sensationellt återvänder till Barcelona för att bli assisterande tränare till Ronald Koeman.

Svensken spelade med Barcelona mellan 2004 och 2006 och hann på den tiden bli väldigt populär och uppskattad bland spelare och fans.

Henrik Larsson, Barcelona
060517 Fotboll, Champions League Final: Henrik Larsson, Barcelona, jubel efter seger i Champions League. medalj, guld, arena Stade De France, konfetti. © Bildbyrån – 70213 –

Nyheten om att Larsson ansluter till klubben gillades även av journalister. ”Jag hade mina tvivel på Koeman som tränare, men Henrik Larsson och Alfred Schreuder som assisterande är otvivelaktigt bra nyheter”, skriver journalisten Rafael Hernandez.

När Barcelona i går kväll publicerade en välkomstvideo till Henrik Larsson förstår man verkligen varför svensken är så uppskattad.

Titta och njut.

Få våra nyhetsbrev!