Här ser amerikanen Henrik Larsson briljera för allra första gången – och kan inte sluta chockas

Inte många har missat Henrik Larssons makalösa fotbollskarriär.
Men den här amerikanen, tillika Youtubern, hade det.
Och när han väl får bevittna storheten för första gången kan han inte sluta chockas.

Henrik Larsson är en av våra allra största spelare någonsin. Svensken slog tidigt igenom i Eredivisie, för Feyenoord, men det var i Celtic som han blev en superstjärna.

Makalösa karriären

Henrik Larsson vräkte in mål på ett närmast unikt sätt i Skottland, och vann till och med, som enda svensk någonsin, guldskon då han 2001 gjorde sanslösa 35 mål. Under den enormt framgångsrika karriären hann Larsson även med spel i Barcelona och Manchester United, och han öste även in mål i det svenska landslaget.

010207 Fotboll, Skotska Cupen, Semifinal, Celtic – Glasgow Rangers: Henrik Larsson, Celtic (Jubel) © Bildbyrån

Henrik Larsson är helt enkelt en av fotbollens riktiga legendarer, och det är inte många som missat svensken. Men om man är amerikan, och inte ett dugg intresserad av fotboll, så är det kanske inte så lätt.

Klockrena videon

Det är youtubern TKS, med närmare 270 000 följare, ett bevis på. Amerikanen har nyligen funnit kärleken till fotboll, snarare än till NFL, och lägger ofta ut klipp där han reagerar på saker inom fotbollens värld.

Bild

I ett klipp under sommaren reagerade han på just Henrik Larsson, och trots att klippet missade höjdpunkter från bland annat tiden i Barcelona och den berömda Champions League-finalen, där Larsson vände matchen på egen hand, så kan han inte sluta förundras. Och nu verkar det alltså stå klart, även för TKS, vilken fantastisk fotbollsspelare Henrik Larsson verkligen var!

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Få våra nyhetsbrev!