Ikonen Kurre Hamrin ger sin brutala dom om Zlatan Ibrahimovic i svenska landslaget: "Han var en börda"

Ikonen Kurre Hamrin ger sin brutala dom om Zlatan Ibrahimovic i svenska landslaget: ”Han var en börda”

Han är en av svensk fotbolls största någonsin.
Men trots det har Zlatan Ibrahimovic ständigt fått ta emot kritik.
– Ibrahimovic spelade bara för sig själv, erkänner ikonen ”Kurre” Hamrin.

Det är inte många svenska fotbollsspelare som kommer i närheten av det som Zlatan Ibrahimovic har uträttat under karriären. Han slog igenom ung i Malmö FF och gjorde precis vad han ville i Allsvenskan innan det blev rekordflytt utomlands.

Zlatans karriär

Därefter förädlade ”Ibra” sin råtalang på bästa möjliga sätt och utvecklades till en världsstjärna. Under åren i Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan, PSG, Manchester United, Los Angeles Galaxy och Milan igen har han öst in mål och vunnit titlar på löpande band.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan Ibrahimovic, landslaget
151114 Sveriges Zlatan Ibrahimovic under fotbollsmatchen i EM-kvalets playoff mellan Sverige och Danmark den 14 November 2015 i Stockholm. Foto: Andreas Sandström / BILDBYRÅN / Cop 104

Zlatan kommer att gå till historien som en av de mest spektakulära fotbollsspelare som världen skådat och så många av hans ikoniska fullträffar kommer att leva kvar länge. I svenska landslaget är han dessutom den meste målgöraren på herrsidan genom tiderna med sina 62 mål på 122 landskamper under karriären.

Hamrins kritik

Men oavsett hur bra han varit i den blågula landslagströjan så har det alltid funnits svenska åsikter om Zlatan och kritiken har varit påtaglig genom hela hans fotbollsliv. Många menar att Sverige är ett bättre lag utan Ibrahimovic på planen och ikonen Kurt Hamrin är en av dem.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Kurre Hamrin, fotboll
140724 Kurre Hamrin intervjuas under fotbollsmatchen i kvalet till Europa League mellan AIK och Linfield den 24 juli 2014 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / Bildbyrån / Cop 135163

Redan 2017 gav ”Kurre” sin brutalt hårda dom om Zlatan i landslaget och kom med åsikten att Sverige är bättre utan Ibra på planen.
– Jag tycker nog det, för Zlatan var en börda. När han spelade så handlade allt om att sätta honom i läge, och det var inte alltid han lyckades. Visst, när han var 100 procent och det gav utdelning så var det bra, men när han hade skadekänningar så var han snarare en tyngd på det övriga lagets axlar. Nu är det ett annat svenskt landslag vi ser. Det kan visserligen inte räkna med magi från Zlatan, men elvan innehåller elva spelare som sliter hårt. ”Ibra” spelade bara för sig själv och han såg till att resten av laget spelade för honom också, sa Hamrin i en intervju med italienska tidningen Il Mattino.

LÄS MER: Glenn Strömberg erkänner vad han egentligen tycker om Zlatan Ibrahimovic: ”Jag tycker han borde vara mer så”

Självklart har Hamrin en hel del beröm att dela ut till Zlatan också men han är ändå tydlig med att hur fantastisk Ibrahimovic än är så kan Sverige lyfta som landslag utan honom.
– Han är den bästa svenska spelaren de senaste 20 åren, men när han lämnade så gav det utrymme för andra att kliva fram och ta mer ansvar. Nu vet de att de inte kan spela dåligt och ändå vinna, eftersom de inte har Ibrahimovic. Nu för tiden spelar Sverige mer som ett lag, säger Hamrin till tidningen.

Vad tycker du egentligen om Zlatan Ibrahimovic? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Börje Salmings oförglömliga ord om Zlatan Ibrahimovic i deras omtalade bråk säger egentligen allt om ”Ibra”