Glenn Strömberg erkänner vad han egentligen tycker om Zlatan Ibrahimovic: ”Jag tycker han borde vara mer så”

Vad tycker egentligen Glenn Strömberg om Zlatan Ibrahimovic?
Båda två är profilerade Serie A-svenskar från två olika generationer.
Men de är också så olika på många sätt och Glenn ger sin ärliga syn på ”Ibra”
.

Nuförtiden är Zlatan Ibrahimovic den stora förebilden och idolen för alla svenska fotbollsknattar. Alla drömmer om att göra som ”Ibra” gjorde och lämna Sverige för den stora proffsdrömmen utomlands i världens största klubbar.

Zlatans karriär

Precis som Zlatan gjorde när han lämnade Malmö FF och inledde sin fantastiska karriär som gått via Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan, PSG, Manchester United, Los Angeles Galaxy och Milan igen för att sedan gå i mål 2023 när karriären tog slut för gott. Men innan Zlatans era hette barndomsidolerna Tomas Brolin, Stefan Schwarz och Glenn Strömberg.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan Ibrahimovic, fotboll
150614 Sveriges Zlatan Ibrahimovic jublar efter 3-0 under EM-kvalet i fotboll mellan Sverige och Montenegro den 14 juni 2015 i Stockholm. Foto: Niklas Larsson / kod NL / 44076

Den sistnämnde blev som Zlatan förälskad i Italien och Serie A-fotbollen. Strömberg hittade sitt nya hem i Bergamo där han fortfarande bor kvar och Atalanta fick en varm plats i hans hjärta.

LÄS MER: Tommy Söderbergs ärliga ord om Zlatan Ibrahimovic som alla måste höra: ”Jag har aldrig träffat en sån människa”

Glenn om ”Ibra”

Efter en framgångsrik spelarkarriär har Glenn hållit sig kvar inom fotbollen och i många år har han varit en av Sveriges främsta tv-experter. Där han tyckt till om svensk fotboll och bland annat Zlatan Ibrahimovic.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Glenn Strömberg, fotboll
230912 Glenn Strömberg in Viaplay’s studio ahead of the UEFA Euro Qualifier football match between Sweden and Austria on September 12, 2023 in Stockholm. Photo: Emma Wallskog / BILDBYRÅN / COP 320 / JM0531

Just Zlatan ville fotbollslaget Grunden Bois gärna veta mer om när de intervjuade Glenn Strömberg 2006 och han fick ge sin ärliga syn på den långe anfallaren från Rosengård. Färskt i minne hade Ibrahimovic gjort ett svagt VM 2006 för svensk del.
– Det var inte så förvånande. Säsongen i Juventus gick knackigt, han hade dåligt självförtroende och han var lite småskadad. Både han och Henke Larsson hade jag hoppats skulle fungera bättre. De skulle ha behövt vara i toppform för att Sverige skulle ha lyckats bättre, sa Glenn då.

LÄS MER: Niklas Wikegårds brutalt ärliga ord om Zlatan Ibrahimovic – efter oväntade mötet på parkeringen: ”Odräglig rackare”

”Zlatan borde…”

Direkt efter kom den stenhårda följdfrågan: ”Tycker du inte Zlatan är lite väl uppblåst och divig?” Och då fick Strömberg lätta sitt hjärta och berätta vad han egentligen tycker om Ibra.
– Svårt att veta hur det egentligen ligger till. Mycket av det vi får veta är ju via media och är många gånger hårt vinklat. Men jag tycker Zlatan borde vara mer tillmötesgående mot publik och media. Han skulle helt klart tjäna på det och ha chans att ge sin egen bild av sig själv, svarade legendaren och expertkommentatorn.

Glenn Strömberg fick även svara på frågor om vem hans favoritspelare var, då blev svaret en gammal motståndare i Diego Maradona. Samt vilket som var hans allra bästa minne från spelarkarriären.
– UEFA guldet 1982, förstås. Det var underbart som ett amatörlag och få vinna! Efter slutsignalen var vi i ett glädjerus. Senare på hotellet hade vi fest och tänkte väl att vi skulle dra ut på stan och fira. Men ingen ville eller orkade utan vi satt kvar på hotellet och firade, tillsammans med spelarfruarna. Fram på natten blev vi lite ledsna för att cupen var färdigspelad. Vi kände att vi ville ha fler matcher kvar. De var ju så stort att få möta alla storlagen och helt plötsligt nalkades vardagen med de vanliga motståndarlagen i Allsvenskan, berättade Glenn för Grunden Bois.

Vad är din ärliga åsikt om Zlatan Ibrahimovic? Dela artikeln och säg vad du tycker!