Börje Salmings oförglömliga ord om Zlatan Ibrahimovic i deras omtalade bråk säger egentligen allt om "Ibra"

Börje Salmings oförglömliga ord om Zlatan Ibrahimovic i deras omtalade bråk säger egentligen allt om ”Ibra”

De är två av svensk idrotts största profiler.
Men vi glömmer aldrig när Zlatan Ibrahimovic och Börje Salming hamnade i luven på varandra.
– Den kritiken förtjänar jag och får ta, slog Börje fast efter Zlatans syrliga pik.

Snacka om två svenska giganter i två olika sporter. Zlatan Ibrahimovic och Börje Salming är och har varit svensk idrotts stora stoltheter genom åren.

Zlatans utspel

Zlatan har uträttat så oerhört mycket under sin fotbollskarriär och vunnit titlar med några av världens största klubbar. Salming var den stora pionjären för svensk hockey i Nordamerika och banade vägen för kommande blågula storspelare i NHL.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan Ibrahimovic, fotboll
150331 Sveriges Zlatan Ibrahimovic under fotbollslandskampen mellan Sverige och Iran den 31 mars 2015 i Stockholm. Foto: Niklas Larsson / kod NL / 44072

Men den bortgångne hockeyhjälten hamnade i ett omtalat och högst oväntat ordbråk med just Zlatan 2021. Det var efter en VM-kvalmatch med Sverige som ”Ibra” gick till hård attack mot Salming och slog tillbaka mot hans välriktade kritik.
– Jag hörde att Börje Salming öppnade munnen och sa något om att jag gestikulerar på planen, men om du inte känner personen så ska du inte öppna munnen. För om du får en puck i huvudet så betyder det inte att du gör rätt hela tiden. Så han ska sköta sitt, så sköter jag mitt, sa en irriterad Zlatan på presskonferensen.

LÄS MER: Zlatan Ibrahimovics mäktiga hyllning till Peter Forsberg visar på den allra största respekten: ”Jag njuter”

Salmings svar

Allt började med att Börje Salming var irriterad på att svenske storstjärnan hade ett dåligt kroppsspråk och viftade för mycket med armarna på fotbollsplanen.
– Så fort man gestikulerar i Sverige så ses det som något negativt. I Italien är det helt annorlunda. Bara för att man gestikulerar så betyder det inte att man är negativ. Det är mitt sätt att vara positiv, erkände Ibrahimovic på pressträffen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Börje Salming, hockey
181016 Börje Salming anländer till begravningen av Frank Andersson utanför Heliga Korsets Kapell vid Skogskyrkogården den 16 oktober 2018 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / BILDBYRÅN / cop 106

Börje Salming tog de hårda orden på allra bästa sätt och visade upp den största möjliga respekten tillbaka till Zlatan.
– Det där med puck i huvudet var roligt och jag skrattade gott, det var träffande. Det där han säger med Italien stämmer nog också. När jag själv kommer med kritik, så måste jag kunna ta kritik själv. Han måste ju få möjligheten att försvara sig. Det är bara trevligt att du ringer så vi kan prata om det, för det gör jag gärna, sa Salming i en gammal intervju med Aftonbladet.

LÄS MER: Björn Borg struntar i allt och berättar precis vad han tycker om Zlatan Ibrahimovic: ”Jag vill bara säga det”

Men Börje var också tydlig med att han inte kommer att vika från att han tycker Zlatan har ett dåligt kroppsspråk och skickar negativ energi mot sina lagkamrater.
– Det står jag fast vid. Det är på sättet som han har sänt ut negativa signaler tidigare jag inte har gillat och tyckt varit okej. Jag är en lagspelare, jag har alltid varit en lagspelare. Jag vill ändå framhålla att Zlatan Ibrahimovic alltid har varit en fantastisk fotbollspelare för Sverige och ute i världen och det vet han själv, jag har alltid respekterat honom för sina fotbollskvaliteter och som privatperson, slog Börje Salming fast i intervjun.

Vad är din ärliga åsikt om Zlatan Ibrahimovic? Dela artikeln och säg vad du tycker!