Zlatan Ibrahimovics mäktiga hyllning till Peter Forsberg visar på den allra största respekten: "Jag njuter"

Zlatan Ibrahimovics mäktiga hyllning till Peter Forsberg visar på den allra största respekten: ”Jag njuter”

Snacka om giganter i svensk idrott.
Zlatan Ibrahimovic och Peter Forsberg är de två största i de två största sporterna.
Och det är så mycket respekt mellan båda två.

Det går inte att säga emot att fotboll och hockey är de två största sporterna i vårt avlånga land. Och de två största och mest populära idrottarna i vardera är de flesta överens om är Zlatan Ibrahimovic och Peter Forsberg.

Zlatan & Foppa

Därför är det ren gåshud att se både ”Ibra” och ”Foppa” sida vid sida som jämlikar. Två giganter som erövrat världen i var sin sport och verkligen satt Sverige på kartan internationellt.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan Ibrahimovic, fotboll
230604 Zlatan Ibrahimovic of AC Milan during his honoring after the Serie A football match between AC Milan and Hellas Verona on June 4, 2023 in Milan. Photo: Matteo Gibraudi / BILDBYRÅN / kod XZ / XZ0108

Zlatan har staplat ligatitlar på hög hos några av världens största klubbar och slagit rekord som landslagets meste målgörare på herrsidan. Medan Foppa anses som en av världens bästa hockeyspelare genom tiderna och är en av få som vunnit OS-guld, VM-guld och Stanley Cup två gånger om.

LÄS MER: Tommy Söderbergs ärliga ord om Zlatan Ibrahimovic som alla måste höra: ”Jag har aldrig träffat en sån människa”

Ibras hyllning

2018 förenades båda två när Zlatan invigde sin alldeles egna ”Padel Zenter” i Årsta, Stockholm. Då ställdes Ibra mot Foppa i en invigningsmatch med rejäl stjärnglans och svenske fotbollsstjärnan bjöd på en mäktig hyllning till hockeyikonen.
– Jag är så tacksam, säger ”Ibra” i ett uttalande enligt Expressen.
– Att få hit ”Foppa” Forsberg och få träffa honom live. Att få njuta bara av att stå nära honom. Vi snackade om det vi har gjort, det som jag fortfarande gör. Jag bollade med någon som också varit på den högsta nivån.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Peter Forsberg, hockey
220504 Ishockeyspelaren Peter Forsberg efter utdelning av H.M Konungens medalj för förtjänster om svensk idrott den 4 maj 2022 i Stockholm. Foto: Meli Petersson Ellafi / BILDBYRÅN / COP 162 / MP0012

Även Henrik Larsson och Paul Pogba var på plats i Årsta för att inviga den nya padelhallen. Pogba var domare medan ”Henke” spelade i samma lag som Forsberg – mot Zlatan och padelstjärnan Matias Diaz.
– Han är ju min vän. Det var inte så svårt att få hit honom, säger Ibrahimovic om att locka Henke Larsson till Årsta.

Visst är den här hyllningen oerhört respektfull? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Peter Forsberg avslöjar chocken när han mötte ikonen Börje Salming för första gången: ”Han är ju inte klok”