Björn Borg struntar i allt och berättar precis vad han tycker om Zlatan Ibrahimovic: ”Jag vill bara säga det”

Björn Borg struntar i allt och berättar precis vad han tycker om Zlatan Ibrahimovic: ”Jag vill bara säga det”

Zlatan Ibrahimovic har vid flertalet tillfällen hyllat Björn Borg.
Och de höga tankarna tycks vara ömsesidiga.
En gång berättade tennisikonen precis vad han tycker om ”Ibra” – och det är så oerhört mäktigt.

Han har varit idol till så många. Han har spelat i storklubbar som Inter, Milan, Barcelona, Manchester United och PSG. Han öste in mål i världens bästa ligor säsong efter säsong. Zlatan Ibrahimovic är utan tvekan en av fotbollen – och Sveriges – största genom tiderna.

Ärliga orden

Men när Dagens Nyheter, i samband med sitt 150-årsjubileum, tog sig an det snudd på omöjliga uppdraget att betygsätta Sveriges bästa idrottare genom tiderna, så nobbades Ibrahimovic från förstaplatsen. I stället var det Björn Borg som blev listad som etta, någonting som Zlatan inte direkt var road över. Ibrahimovic menade att han förtjänade att vara både etta, tvåa och trea, och att andraplatsen lika gärna kunde ha varit sistaplatsen.

230321 Zlatan Ibrahimovic of the Swedish national football team, during a press conference on March 21, 2023 in Stockholm. Photo: Jonathan Näckstrand / BILDBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic har dock vid flertalet tillfällen uttryckt stor beundran för just Björn Borg. Han har i en av sina böcker skrivit att den enda gången han någonsin blivit starstruck av ett möte med en annan idrottare var när han träffade Björn Borg. Och känslorna tycks vara ömsesidiga. För några år sedan, i samband med att Borg besökte en tennistävling i Sverige, så fick han frågor om just Zlatan Ibrahimovic – och han avslöjade då sina sanna känslor om ”Ibra”. Samtidigt som många idrottsstjärnor – däribland Gunde Svan – under åren varit irriterade på Ibrahimovic för hans många utspel, så hyllade Borg fotbollsikonen.

– Jag har träffat Zlatan. Han är som en äldre mig… Jag tycker att han är jättecool, sa Borg till Expressen.

LÄS MER: Oväntade sågningen av Zlatan Ibrahimovic – efter Lionel Messis stora succé i USA: ”Det går egentligen inte”

Hyllningen från Borg

Björn Borg har även blivit utsedd till århundradets idrottsman av Dagens Nyheter, men han tycker det är svårt att jämföra sig själv med exempelvis Ibrahimovic.

– Jag vill bara säga att han är en av de bästa spelarna i världen. Men det är samma med mig och Ingemar Stenmark. Det är svårt att jämföra idrotter. Vi är ett litet land här i Sverige. Det är inte så många människor som bor här. Att vi har haft och har så stora idrottsmän som vi har – det ska vi vara stolta över.

170717 Björn Borg under dag 2 av Swedish Open den 17 juli 2017 i Båstad. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

Björn Borg tycker generellt att det är omöjligt att jämföra idrottare, men gläds ändå åt utmärkelserna han fått i Sverige.

– Det är svårt att jämföra idrotter men jag är stolt över det. Jag är stolt över vad jag har gjort för svensk tennis. Om jag kan fortsätta representera svensk tennis utomlands också är det kul. Speciellt under den här traditionella tävlingen, sa han.

LÄS MER: Nya attacken mot Zlatan i Stockholm – förbjudna beteendet har nu polisanmälts: ”Så jäkla fräckt”