Efter landslagsträningen: Så ser Sveriges startelva ut mot Italien

Efter landslagsträningen: Så ser Sveriges startelva ut mot Italien

På fredag gör Sverige och Italien upp i första play off-mötet.
Frågan är vilka elva svenskar som får chansen i startelvan.
Efter dagens öppna landslagsträning verkar det tydligare.

Inför Sveriges VM-play off mot Italien på fredag har egentligen den mest ovissa situationen varit på innermittfältet. Albin Ekdal är tillbaka igen i landslaget men det är inte helt säkert att han kliver rakt in i startelvan.

På dagens öppna träning valde förbundskaptenen Janne Andersson att para ihop Sebastian Larsson med Jakob Johansson i matchspelet. Vid sidan av innermittfältarna så spelade även Ola Toivonen och Marcus Berg ihop samt ytterbackarna Ludwig Augustinsson och Emil Krafth. Vilket ger en tydlig föraning om hur startelvan mot Italien kan komma att se ut.

Mikael Lustig saknas

Krafth kliver in i startelvan på grund av att ordinarie Mikael Lustig är avstängd i första mötet med Italien. Övriga svenska spelare i startelvan väntas bli redan givna mittbacksparet Andreas Granqvist och Victor Nilsson Lindelöf samt yttermittfältarna Emil Forsberg och Viktor Claesson, att döma av den öppna träningen. Även Robin Olsen är given i målet.

Janne Andersson har för vana att inte experimentera för mycket med sina landslagselvor mellan landskamperna. Så en preliminär startelva mot Italien på fredag ser ut som följande. Med ett enda byte jämfört med senaste matchen mot Nederländerna och det är på just högerbacksplatsen.

Sveriges preliminära startelva:

Robin Olsen

Emil Krafth
Victor Nilsson Lindelöf
Andreas Granqvist
Ludwig Augustinsson

Viktor Claesson
Sebastian Larsson
Jakob Johansson
Emil Forsberg

Marcus Berg
Ola Toivonen

LÄS MER: Italienska passningen till svenska landslaget utan en viss Zlatan Ibrahimovic

https://www.youtube.com/watch?v=m-N3H7547DM