Italienska passningen till svenska landslaget utan en viss Zlatan Ibrahimovic

Sverige öste in mål i VM-kvalet.
Men det är ändå inget som skrämmer italienarna.
– Utan Zlatan är Sverige mindre läskigt, säger Alessandro Florenzi till Gazzetta dello Sport.

Sverige och Italien gör upp om drömmen att nå VM. För Italien handlar det om att spela sitt 15:e raka VM, för Sverige lever hoppet om att nå sitt första världsmästerskap på hela 12 år.

Senast lagen möttes var i EM 2016 då Italien vann efter med 1-0 efter mål av Eder. En som var med då vet precis hur det känns att möta Sverige.
– Italien måste vinna. Det kommer inte bli enkelt, men vi har ett fantastiskt lag. Vi vill göra en stor match, som den mot Sverige i EM, säger försvaren Alessandro Florenzi till Gazzetta dello Sport.

Sedan den matchen i EM 2016 har det hänt oerhört mycket i Sveriges A-landslag. Nya förbundskaptenen Janne Andersson har tagit över efter Erik Hamrén och nyckelspelarna Andreas Isaksson, Kim Källström och allra främst Zlatan Ibrahimovic har lagt landslagströjan på hyllan.

”Vi är inte rädda”

Just det sista namnet är väldigt avgörande för italienarna. Vilket de gärna vill påminna svenskarna om in för play off-mötet.
– Utan Zlatan Ibrahimovic är Sverige mindre läskigt eftersom ”Ibra” är en av världens bästa spelare, säger Florenzi.
– Vi har det starkaste försvaret i världen och är inte rädda. Att komma till VM är viktigt för alla eftersom man vill göra det minst en gång under sin karriär. Jag kan dö ute på planen för att säkra VM-biljetten.

Men en som är betydligt mer erfaren hos Italien verkar ha större respekt för Sverige.
– Sveriges sätt att spela gör mig rädd. De gör det man kan vänta sig, men de gör det bra, sa målvaktsikonen Gianluigi Buffon för några dagar sedan.

LÄS MER: Här är svenska truppen som ska skuta Sverige till fotbolls-VM