David Beckham utser den allra bästa svensken han mött under karriären: "En av de mest talangfulla någonsin"

David Beckham utser den allra bästa svensken han mött under karriären: ”En av de mest talangfulla någonsin”

David Beckham har spelat med och mot de allra bästa spelarna i världen.
Och det finns framförallt en svensk som sticker ut i engelsmannens ögon.
– Han är en av de mest talangfulla spelarna jag korsat under min karriär, erkänner Beckham.

När man spelat för storklubbar som Manchester United, Real Madrid, PSG och Milan samt varit en av sin generations bästa högeryttrar så har man sett en hel del i fotbollsvärlden. David Beckham har verkligen spelat med och mot några av tidernas mest legendariska fotbollsspelare.

LÄS MER: När Stefan Schwarz inte tog någon skit och fick David Beckham att gråta efter tidernas elakaste överkörning

Beckham väljer

Världsstjärnan har dessutom mött en hel del svenskar genom åren. Redan på 90-talet spelade Manchester United mot IFK Göteborg i Champions League, i Premier League har han stött på svenskar som Fredrik Ljungberg och Olof Mellberg och det finns även en hel del klassiska landslagsmatcher mellan England och Sverige.

Artikeln fortsätter efter bilden.

David Beckham, Zlatan Ibrahimovic
011110 Fotboll, England- Sverige: David Beckham, England och Zlatan Ibrahimovic, Sverige. © Bildbyrån – 50517

Men om Beckham ska välja en ur mängden svenska fotbollsspelare som han spelat mot under karriären så finns det en som sticker ut extra mycket. Och det är svenske anfallsstjärnan Zlatan Ibrahimovic som ”Becks” är full av beundran för.
– Han är en av de mest talangfulla spelarna jag korsat under min karriär. En av de bästa i världen utan tvekan, erkände Beckham i en intervju med franska L’Equipe.

LÄS MER: David Beckham utser den absolut bästa han spelat med – och nobbar hela Manchester United och Zlatan

Hyllar Zlatan

Beckham har spelat mot Ibrahimovic flera gånger under karriären, både i klubblag och landslag. Sedan fick han det stora nöjet att bli lagkamrat med svensken i PSG 2013.

Artikeln fortsätter efter bilden.

David Beckham, Zlatan Ibrahimovic
130512, Fotboll, Franska ligan, Lyon – PSG: David Beckham kramar om Zlatan Ibrahimovic när Paris Saint Germain vinner det franska ligaguldet 2013. Photo : Jean Paul Thomas / Icon Sport © Bildbyrån – COP 75 – SWEDEN ONLY

Engelsmannen spenderade ett halvår i den franska storklubben och han blev då god vän med Zlatan.
– Han är topp tre (i världen just nu). Att vara i samma lag som honom är otroligt, hyllade han Zlatan i den franska tidningen.

Vid Fotbollsgalan 2016 leverade David Beckham också en av de mäktigaste Zlatan-hyllningar vi någonsin sett. När han skickade in en vacker videohälsning till Ibrahimovic som prisades på galan.
– Du är en fantastisk person och spelare. För mig är Zlatan en spelare som har klass och alltid vill vinna. För mig är han en vinnare. Han är en av de största som någonsin spelat fotboll, säger Beckham i videon som ni kan se här nedanför.
– Tack Zlatan för att du blivit en av mina närmaste vänner och tack för att du höll koll på mig i Paris.

Håller ni med David Beckham om den här stora hyllningen? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Johan Cruyffs helt perfekta hyllning till Henrik Larsson är det mäktigaste vi hört: ”Det jag älskar med honom…”

Se videon: