David Beckham utser den absolut bästa han spelat med – och nobbar hela Manchester United och Zlatan

David Beckham utser den absolut bästa han spelat med – och nobbar hela Manchester United och Zlatan

David Beckham är en av världens främsta fotbollsspelare genom tiderna.
Nu får han själv chansen att utse den allra bästa han någonsin spelat med.
Då nobbas bland annat hela Manchester United och en viss Zlatan Ibrahimovic.

Redan 1992 debuterade en 17-årig David Beckham för Manchester Uniteds A-lag. Få anade nog då att en av fotbollens allra första superstjärnor skapades den dagen.

Beckhams karriär

För även om mannen med den gyllene högerfoten inte anses vara en av de allra bästa fotbollsspelarna genom tiderna så kan ingen säga emot att han är en av de allra mest kända. Ända sedan genombrottet i Manchester United har Beckham varit en megakändis och ständigt bevakad både på planen och vid sidan.

David Beckham
130524, David Beckham, H&M, Hennes & Mauritz: DAVID BECKHAM – 23.05.2013 – Dedicace chez H&M a Paris Photo: Visual / Icon Sport *** Local Caption *** © Bildbyrån – COP 75 – SWEDEN ONLY

På planen tack vare hans magiska högerfot som skruvade in otroliga frisparkar och mäktiga långbollar. Sedan har hans privatliv varit under ständig lupp där engelska medier jagat honom under många år.

Gick till Real

Det blev sammanlagt 65 mål och 265 Premier League-matcher för Manchester United innan en uppmärksammad flytt till Real Madrid 2003 och ett nytt liv som en ”Galactico” i den spanska huvudstaden. Därefter fortsatte fotbollskarriären som ett stort affischnamn i Los Angeles Galaxy och korta gästspel i storklubbarna Milan och PSG.

Engelsmannen har vunnit det mesta som går att vinna med en Champions League-titel, sex PL-titlar, en La Liga-titel, en Ligue 1-titel och en hel del cuptitlar. Dessutom har ”Becks” spelat med en hel drös legendariska spelare genom tiderna både på klubblags- och landslagsnivå.

”Den bästa”

Här finns stora namn som Eric Cantona, Ronaldo, Kaká, Ronaldinho och även svenske Zlatan Ibrahimovic. Men när han får chansen att utse den allra bästa han någonsin spelat med så väljer han ändå att nobba samtliga före detta United-lagkamrater och herr Ibrahimovic.

Zlatan Ibrahimovic
130512, Fotboll, Franska ligan, Lyon – PSG: David Beckham kramar om Zlatan Ibrahimovic när Paris Saint Germain vinner det franska ligaguldet 2013. Photo : Jean Paul Thomas / Icon Sport © Bildbyrån – COP 75 – SWEDEN ONLY

Istället väljer Beckham att peka ut Zinedine Zidane som den absolut bästa medspelaren han någonsin delat en fotbollsplan med. Det avslöjar 47-åringen i vännen Gary Nevilles Youtube-program ”The Overlap”.
– Den bästa spelaren jag någonsin spelat med, förutom du, är Zidane, säger Beckham i en skämtsam passning.

”Känslosamt”

David Beckham och Zinedine Zidane spelade tre säsonger ihop i Real Madrid och tanken var att de skulle bidra till en ny storhetstid för klubben. Men den bistra sanningen är att duon bara lyckades vinna en titel ihop, nämligen den spanska supercupen.

Engelske ikonen fick sedan äran att spela med Zidane i fransmannens allra sista match i karriären. Och det blev ett väldigt känslosamt ögonblick för alla inblandade. 
– Jag är väldigt, väldigt glad över att ha spelat mot ”Zizou”, men ett av min karriärs största ögonblick är att ställa upp bredvid honom som lagkamrat. Det ögonblicket i hans sista match för 14 år sedan var inte bara känslosamt för honom och oss utan hela världen. Tack, min vän, skrev Beckham i en hyllning till Zidane på Instagram 2020.

LÄS MER: När Zlatan tog sig in i Beckhams telefon – och kom med en sågning som fick hela fotbolls-världen att asgarva