När Stefan Schwarz inte tog någon skit och fick David Beckham att gråta efter tidernas elakaste överkörning

Stefan Schwarz är en av de hårdaste någonsin i svensk fotboll.
Han backade aldrig från en närkamp och tog alltid fajten på gräset.
Ett särskilt sådant ögonblick är när han fick David Beckham att lämna planen gråtandes.

Det blev 69 landskamper och 6 mål i det svenska landslaget under åren 1990-2001 för legendariske mittfältaren Stefan Schwarz. Där den stora höjdpunkten så klart är oförglömliga bragdsommaren 1994 när han var med och bärgade ett historiskt VM-brons i USA.

Hårde Schwarz

Schwarz kommer att gå till historien som en av de hårdaste inom svensk fotboll någonsin. Han gav alltid sitt yttersta på gräsmattan och vek sig inte en enda tum i närkamperna.

Stefan Schwarz, Sverige
981014 Stefan Schwarz, Sverige © Bildbyrån – 50012

Det gjorde verkligen ont att möta nummer 6 i den blågula landslagsdressen. Fråga bara världsstjärnan David Beckham som nog aldrig glömmer dagen 5 juni 1999 när han ställdes mot äkta svenskt stål.

Dobbarna först

Matchen mellan Sverige och England på Wembley slutade 0-0 och förutom att det blev en livsviktig poäng som sedan ledde Sverige till EM 2000 så blir drabbningen mest ihågkommen för brutaliteten på gräset. EM-kvalmatchen var inte direkt välspelad och det smällde flera gånger om när dobbar riktades mot kroppsdelar.

David Beckham, England
990605 England – Sverige: David Beckham tvingas förtvivlad ge upp © Bildbyrån – © 7

Engelsmännen tog initiativet direkt med det fula spelet och tidigt satte Paul Scholes fotsulan med full kraft i Håkan Milds vad. Det fick mittfältskollegan Schwarz att tända till rejält och ta fajten med engelsmannen som senare fick syna det röda kortet och lämnade matchen inför 75 000 tokiga britter på läktarna.

Beckham grät

Men Schwarz var inte nöjd där och gav sig även efter fixstjärnan Beckham. Svenske råskinnet satsade stenhårt mot Englands ”Golden Boy” inte bara en gång, eller två gånger utan hela fyra gånger under matchen, se tacklingarna i videon här nedanför.

Måste vara något av det elakaste fotbollsvärlden sett i brutal punktmarkering och flera gånger var det dobbarna först som gällde. Beckham fick sedan lämna matchen i tårar och kunde inte fullfölja 90 minuter efter Schwarz konsekventa manglingar, medan svensken fick spela klart matchen med bara ett gult kort.

Den dagen lärde han sig att man inte jävlas med Stefan Schwarz på en fotbollsplan.

Visst saknar man en sån som Stefan Schwarz i svenska landslaget idag? Dela artikeln om du håller med!

LÄS MER: Någon har satt ihop Stefan Schwarz absolut värsta tacklingar – och vi klarar knappt av att titta på det

Se videon: